Νικηφόρος ήταν ο δικαστικός αγώνας των παρατασιούχων Καθαριότητας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Οι 27 συμβασιούχοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους και να αναγνωριστεί η σχέση εργασίας τους ως “αορίστου χρόνου” αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Συγκεκριμένα, σήμερα, το Πρωτοδικείο Αθηνών, αποφάσισε θετικά επί της κύριας αγωγής 27 συμβασιούχων – «παρατασιούχων» του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο δήμος κατόπιν απόφασης του Δημάρχου κ. Γιάννη Κωνσταντάτου δεν θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης, αφού στήριξε όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους στο δικαστικό τους αγώνα.

Μία ακόμα ομάδα συμβασιούχων με  σημαντική προσφορά στην καθαριότητα στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης τα τελευταία χρόνια, μονιμοποιήθηκε με απόφαση του δικαστηρίου μετά από μεγάλο αγώνα .

Να θυμίσουμε,πως με την ίδια διαδικασία είχε μονιμοποιηθεί ομάδα 8 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που εργάζονταν για χρόνια μέσω ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Καταλυτική ήταν η στήριξη του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου ο οποίος όχι μόνο δεν απέλυσε τους “παρατασιούχους” εργαζόμενους, αλλά στήριξε την προσπάθεια τους με ουσιαστικό τρόπο, μαζί με το σωματείο και τους συμπαραστάθηκε στο δικαστήριο με όλα τα νομικά μέσα που διαθέτει ο δήμος.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή δικαστική απόφαση” αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μαρία Παπαδοπούλου.

“Επί 2 ½ χρόνια διεκδικούσαμε με πίστη, σθένος τη μονιμοποίηση των συναδέλφων μας. Το αυτονόητο δικαίωμα της μόνιμης εργασίας.

Παράλειψή μας θα ήταν, αν δεν αναφερθεί ένα “ευχαριστώ” στον Δήμαρχο, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, του οποίου οι παρεμβάσεις – σε όλες τις νομικές διαδικασίες των εν λόγω εργαζομένων – ήταν καταλυτικές ως αποδείχθηκε και από το σημερινό δικαστικό αποτέλεσμα.»

ΠΗΓΗ vimaonline.gr
Προηγούμενο άρθροΑπίστευτη κλοπή μέσα σε ταξί: Καρέ-καρέ οι κινήσεις του ληστή (vid)
Επόμενο άρθροBloomberg: Τα «νταηλίκια» Ερντογάν έχουν και άλλο σκοπό