Γιατί θα νικήσει ο Μάκης Φόρτες

Γιατί, με όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις επόμενες Εθνικές εκλογές ο Μάκης Φόρτε θα συνεργαστεί για το συμφέρον του τόπου και δεν υπάρχει περίπτωση να πει πως «είναι ντροπή να είναι δήμαρχος» όπως είπε ο σημερινός δήμαρχος στην αίθουσα του ξενοδοχείου Κάραβελ κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να ευχαριστήσει τον κ. Πατούλη.

Γιατί, κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν συνδυασμό με συνεργάτες και όχι «υπαλλήλους», οι οποίοι στη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας της Κεφαλονιάς είναι ακριβώς το αντίθετο αυτού που συνήθως ονομάζουμε «γυρολόγοι της καρέκλας».
Γιατί, δεν έχει και ούτε θα έχει απολύτως καμία εμπλοκή με τη δικαιοσύνη αφού η νομιμότητα σε κάθε πτυχή της διαχείρισης του δημόσιου συμφέροντος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στο αξιακό του φορτίο. Η μοναδική άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιο του είναι η «ρετσινιά».

Γιατί, είναι ο μόνος ο οποίος με την εμπειρία του μπορεί να διαχειρισθεί τη νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα η οποία θα υπάρξει στο νησί από την 1η Σεπτεμβρίου με τρεις νέους δήμους και κοινούς μεταξύ τους οργανισμούς. Ένα τεράστιο έργο το οποίο ελάχιστα έως καθόλου αναλύθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Γιατί, είναι ο μοναδικός υποψήφιος ο οποίος δεν έχει πει μόνο το «ΤΙ» θα κάνει, αλλά και «ΠΩΣ» θα το κάνει. Όλοι γνωρίζουν πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με τα παχιά λόγια τα μεγάλα με τα οποία κάποιοι έταξαν στους πάντες τα πάντα και τελικά έκαναν τα λίγα για τους λίγους.

Γιατί, δεν έχει «χορηγούς» οι οποίοι την επόμενη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του θα του ζητήσουν τα ρέστα. Εν ολίγοις δεν του χρωστά και δεν χρωστάει σε κανέναν.
Και τέλος γιατί, είναι ο άνθρωπος που και ως δήμαρχος θα οδηγεί σκούτερ φορώντας κράνος, δεν θα καπνίζει σε δημόσιους χώρους, δεν θα έχει απενεργοποιημένο τηλέφωνο και δεν θα κόβει βασιλόπιτες μέχρι τον Μάρτιο.

Γιαννάτου Σπυριδούλα (Ρούλα)

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Δ.Ε. Λειβαθούς

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Τα δειλινά στο Μύρτο ξεχειλίζουν νοσταλγία !!
Επόμενο άρθροΣτέλιος Σπαθής: Περιοδεία στη Σάμη (pics)