Για το σχέδιο στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, το πλάνο υποδοχής τουριστών μίλησε  ο Yπουργός Tουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 χαρακτήρισε λανθασμένα σενάρια ότι θα υπάρξουν άσπρες και μαύρες λίστες χωρών, τονίζοντας ότι, οι συζητήσεις με τους ειδικούς είναι ακόμα ανοιχτές. «Ό,τι ακούγεται για τέτοια σενάρια είναι λανθασμένο, γιατί δεν έχει αποφασίστηκε τίποτε ακόμα», ξεκαθάρισε ο Υπουργός, παραθέτοντας τα τρία «κλειδιά» για τη φετινή τουριστική σεζόν:

Σε κάθε κατάλυμα άνω των 50 κλινών θα έχει γιατρό, είπε ο Υπουργός, εξηγώντας πως όσοι έχουν ανάγκη, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με γιατρό που αναγνωρίζεται από το υπουργείο μέσω τηλεϊατρικής και βίντεο κλήσης, και στην περίπτωση που κάποιος είναι ύποπτος για κρούσμα κορωνοϊού, θα υποβάλλεται σε γρήγορο τεστ, με το αποτέλεσμα να βγαίνει σε λίγες ώρες .

Στη συνέχεια, αν βγει θετικός θα απομονώνεται σε άλλο δωμάτιο και το δωμάτιο που έμενε θα απολυμαίνεται, χωρίς να υπάρχει επίπτωση για την ξενοδοχειακή μονάδα.

Θεοχάρης: Ενισχύεται το σύστημα υγείας εκεί που έχουμε τουρίστες

Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος για τα νησιά, αφού «ενισχύεται το σύστημα υγείας εκεί που έχουμε τουρίστες», ενώ συμπλήρωσε πως όπως έκλεισαν τα νησιά με τις συμβουλές των γιατρών, έτσι και θα ανοίξουν.

Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι η αξιολόγηση των νησιών ήταν για τις ανάγκες και όχι για την επικινδυνότητα του καθενός και πως σκοπός είναι η ενίσχυσή των πιο αδύναμων με τεστ, νοσοκομειακό προσωπικό και πρωτόκολλο γρήγορης μεταφοράς τυχόν περιστατικού. «Όλη η Ελλάδα θα έχει την ίδια δυνατότητα ανταπόκρισης περιστατικών», υπογράμμισε, αναφερόμενος τόσο στη συνεργασία που υπάρχει με το υπουργείο Υγείας, όσο και το σχεδιασμό σε επιχειρησιακό κομμάτι που περιλαμβάνει το ΕΚΑΒ, την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι: Σφίγγει ο κλοιός! Οι τρεις γυναίκες με αδύναμο άλλοθι
Επόμενο άρθροΠόρος: Πανεμορφες φωτο απο την προεδρο συλλογου Κομιτατων απο το χωριο μας (pics)