Γνωρίσαμε τον Γιώργο Κοκκόλη στις δημοτικές εκλογές του 2014, όπου εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος. Μετέπειτα επί θητείας Πιστικίδη διετέλεσε αντιδήμαρχος Πικερμίου όπου απέδειξε ότι διαθέτει μια ευέλικτη πολιτική ιδιοσυγκρασία και διορατικότητα. Στη θέση του αντιδημάρχου παρέμεινε για δυόμιση χρόνια μέχρι τη στιγμή παραίτησης Πιστικίδη, τηρώντας τα προεκλογικά συμφωνηθέντα  Πιστικίδη-Μπουρνούς.

Παρότι ο Γιώργος ανήκε στην παράταξη Μπουρνούς πριν την συνένωση, αποτέλεσε τον μοναδικό απ’ τους πέντε αντιδημάρχους που αντικαταστάθηκε απ’ τον νέο δήμαρχο. Η παύση του απ’ την αντιδημαρχία, αποτέλεσε έκπληξη τόσο για τον κο Κοκκόλη, ο οποίος επιπροσθέτως βοήθησε πολύ τον Βαγγέλη Μπουρνούς να διεισδύσει στα άδυτα της Ν.Δ.,  όσο και για την κοινή γνώμη, αφού η εν λόγω αντικατάσταση φίλα προσκειμένου ατόμου, δημιούργησε ερωτηματικά ως προς τις διαθέσεις του νέου τοπάρχη να παύει(;) όσους δεν του είναι πια χρήσιμοι.

Παρά την ψυχρολουσία που δέχτηκε ο κος Κοκκόλης αποδεικνύοντας μοναδική πολιτική ωριμότητα εξακολούθησε να στηρίζει τον τοπάρχη ιδίως το διάστημα της φονικής φωτιάς όταν ο Μητσοτάκης επισκεπτόταν συχνά-πυκνά την πληγείσα περιοχή κι ο Κοκκόλης έκανε τις συστάσεις μεταξύ των δύο, δίνοντας πόντους στον Μπουρνούς.

Μετά την διαφαινόμενη ρήξη μεταξύ Πιστικίδη – Μπουρνούς και τη διάθεση να κατέβουν χωριστά στις δημοτικές εκλογές του 2019, ο Γιώργος Κοκκόλης πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις:

Πρώτον αποφάσισε να μην κατέβη υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκ νέου, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο, μένοντας σοφά ουδέτερος στην εκλογική αναμέτρηση την συγκεκριμένη περίοδο.

Δεύτερον αποφάσισε ν’ ανοίξει τα φτερά του στην κεντρική πολιτική σκηνή αποδεχόμενος την πρόταση Μητσοτάκη να διεκδικήσει την μονοεδρική της Κεφαλονιάς.

Μετά τις βουλευτικές εκλογές ο Γιώργος Κοκκόλης δεν επαναπαύεται αλλά αναζητά υπεύθυνη θέση σε δημόσιες υπηρεσίες και καταλήγει ως Γ.Γ. του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Παράλληλα εισέρχεται στο στίβο της επιχειρηματικότητας όταν δημιουργεί συνεταιρικά με την σύντροφό του Κωνσταντίνα Σοφικίτη αλυσίδα καταστημάτων περιποίησης άκρων.

Πρόσφατα ο Γιώργος (Κοκκόλης) εμφανίζεται στο τοπικό σκηνικό Ραφήνας-Πικερμίου ως επιχειρηματίας πλέον, με το άνοιγμα του τρίτου καταστήματος περιποίησης άκρων, στο εμπορικό κέντρο Αδαμόπουλου στο Πικέρμι.

Η επαναφορά Κοκκόλη στο προσκήνιο, ακόμα κι ως επιχειρηματίας που όμως διατηρεί στενούς δεσμούς με την τοπική αυτοδιοικήση, δημιουργεί αίσθηση ιδίως στους κόλπους της δημοτικής αρχής.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, μιλούν για επιθέσεις φιλίας που δέχεται ο μέχρι πρότινος αγνοημένος πανταχόθεν Γιώργος (Κοκκόλης) από συμβούλους, αλλά και κατέχοντες πόστα στη δημοτική αρχή Μπουρνούς, διερευνώντας τις προθέσεις του, χωρίς μέχρι στιγμής ο Γιώργος ν’ ανοίγει τα χαρτιά του.

Πηγή: https://www.kirkinews.gr/