Μια τεράστια υποκριτική παραφιλολογία αναπτύσσεται από διάφορες κατευθύνσεις για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Αργοστολίου. Η κατηγορία: «Ο Μιχαλάτος έχει δικά του και οι άλλοι δεν έχουν να τους υποστηρίξουν» και αποδίδεται με την πομπώδη έκφραση Μπερλουσκονισμός!!!

Είναι γεγονός ότι σχεδόν όλα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα τοπικά ΜΜΕ έχουν ταχθεί στον ένα ή τον άλλο βαθμό με το μέρος κάποιων εκ των υποψηφίων Δημάρχων.

Το κάνουν μάλιστα όχι μόνο τώρα στην προεκλογική περίοδο αλλά από χρόνια πριν, είτε προετοιμάζοντας την κάθοδο του εκλεκτού τους, είτε λιβανίζοντας τις δράσεις του στην θέση εξουσίας που κατέχει.

Όλοι το γνωρίζουν στην μικρή κοινωνία του νησιού μας ακόμα και οι μη μυημένοι στα πολιτικά. Ο εναγκαλισμός είναι τέτοιος που έχουν ταυτιστεί μέσα ενημέρωσης και πολιτικά πρόσωπα στην συνείδηση του κόσμου.

Στην επιλογή τους αυτή κάποια ΜΜΕ είναι διακριτικά, κάποια απροκάλυπτα.

Υπάρχουν ΜΜΕ που αμέσως μόλις τους αποσταλεί ανακοίνωση η άρθρο από την πλευρά «αντίπαλου υποψήφιου» η συντακτική τους ομάδα απαντά αυτόκλητα με την σφοδρότητα και την πολιτική λογική που θα έκανε το γραφείο τύπου του υποψηφίου που ευνοούν.

Άλλα ΜΜΕ για τον ίδιο λόγο θα παραχωρήσουν το βήμα το αργότερο την επόμενη ημέρα στους μόνιμους «αρθρογράφους» τους με τα γνωστά ψευδώνυμα που βάσιμα εικάζεται πως κρύβουν το επώνυμο γνωστών πολιτικών προσώπων (αλήθεια τι παρρησία!) για να ανταπαντήσουν, ακόμα και να λασπολογήσουν με την ασφάλεια της ανωνυμίας.

Κάποια δε εξ αυτών παραβαίνουν και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας μη δημοσιεύοντας απεσταλμένα επώνυμα κείμενα (αποδέκτης αυτής της πρακτικής είμαι και εγώ) ή απαξιώνοντας την κάλυψη εκδηλώσεων που καλούνται, προφανώς κατόπιν πολιτικής εντολής. Φορώντας δε πολύχρωμα γυαλιά συνδιαλέγονται αποκλειστικά με πολιτικά αρεστούς.

Είναι υποκρισία λοιπόν αυτοί που έχουν σχέση απόλυτης ταύτισης, ακραιφνούς ιδιοκτησιακού τύπου με κάποιο ή κάποια ΜΜΕ να καταγγέλλουν τον Μιχαλάτο για αυτό που οι ίδιοι πράττουν σκληρότερα και πολλαπλασίως.

Η υποκρισία αυτή καταρρακώνει και την πολιτική αξιοπιστία των «διαμαρτυρομένων».

Είναι η αντίληψη του μικρού παιδιού που θέλει να παίζει με όλους τους βόλους δικούς του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

Προηγούμενο άρθροΙθάκη: Η Ιωάννα Κουβαρά υποψήφια με τον Γαλιατσάτο
Επόμενο άρθροΚΑΙ «ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ