Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα για τον κορωνοϊό η κυβέρνηση, μέτρα τα οποία όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα αφορούν τους ανεμβολίαστους. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα νέα μέτρα θα είναι μια αναπροσαρμογή των όσων ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και πλέον αντί για δύο rapid test την εβδομάδα θα απαιτούνται τουλάχιστον τρία. 

Δηλαδή οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα ένα απίστευτο «χαράτσι» 120 ευρώ! Και όλο αυτό… «για την προστασία τους»! 

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τραβήξει στα άκρα το σχοινί και θα επιβάλλει διαρκώς νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους μέχρι τελικά να τους αναγκάσει να εμβολιαστούν.

«Εάν απαιτηθεί να σφίξει και άλλο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – ο οποίος φυσικά δεν θα χαλαρώσει, αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι επειδή έρχονται γιορτές και Χριστούγεννα θα χαλαρώσει κάπως… – εάν χρειαστεί να σφίξουν και άλλο τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους προς κάποια κατεύθυνση, όπως για πιο συχνό έλεγχο, είμαστε εδώ για να το δούμε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση εστιάζει στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και στους εκτεταμένους και εντατικούς ελέγχους για την τήρησή τους.

Την ερχόμενη Τετάρτη οι αποφάσεις για νέα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες ως την ερχόμενη Τετάρτη κυβέρνηση και επιστήμονες θα έχουν κάνει αποτίμηση της απόδοσης των μέτρων που εφαρμόζονται ήδη και θα πάρουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Οι ανεμβολίαστοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μία δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση, εφόσον αποφασιστεί, όπως αναμένεται, να κάνουν πυκνά rapid test (τουλάχιστον 3 εβδομαδιαίως) για τις δραστηριότητες τους.

Στο τραπέζι βρίσκεται το μέτρο να χρειάζονται rapid test ακόμη και για την είσοδο τους στα super market.

Κυβερνητικές πηγές αποκλείουν το σενάριο να τους απαγορευτεί εντελώς η φυσική παρουσία και να χρειαστεί να προμηθεύονται αγαθά μόνο ηλεκτρονικά, όπως και την απαγόρευση της φυσικής παρουσίας στα φαρμακεία, καθώς η παραμονή της εκεί είναι σύντομη, με ελάχιστα άτομα στο εσωτερικό τους και πάντα με μάσκες.

Πηγή: pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Ίσως με rapid test η είσοδος στα σούπερ μάρκετ – Πότε αποφασίζονται τα νέα μέτρα
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Ζαπάντης-Σημαντικό στέλεχος του ΚΚΕ-Η ταφή του θα γίνει στην Κεφαλονιά