Πώς διαβάστηκε σε όρους πολιτικής επικοινωνίας η περιοδεία του Πρωθυπουργού στο νησί του Ιονίου, η οποία συνοδεύτηκε από την παρουσία-έκπληξη του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια στο Αργοστόλι

Γιατί επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κεφαλονιά; Ο ίδιος το είχε βέβαια πει ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες του, όταν, στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είχε κλείσει το θέμα πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση». Και από το Μαξίμου εξήγησαν πως στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός πήγε για να σχηματίσει προσωπική άποψη για την πορεία των έργων που υλοποιούνται –άλλωστε τον συνόδευε μεταξύ άλλων η αν. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο νοσοκομείο του Αργοστολίου, όπως και στον οδικό άξονα που ενώνει την πρωτεύουσα του νησιού με το λιμάνι του Πόρου.

Ωστόσο, 10 το πολύ μήνες από τις επόμενες εθνικές κάλπες, πολλοί ήταν εκείνοι που ανέγνωσαν στην επιλογή του νησιού του Ιονίου μια στόχευση του κυβερνητικού επιτελείου στις μονοεδρικές περιφέρειες. Στο ρεπορτάζ της Καρολίνας Παπακώστα στα «Νέα» επισημάνθηκε ότι η επίσκεψη στην Κεφαλονιά έγινε μόλις ένα δεκαήμερο μετά την περιοδεία στη Θεσπρωτία και σημειώθηκε ότι πληροφορίες θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να επισκέπτεται όλες τις μονοεδρικές της χώρας μέχρι να τελειώσει το φθινόπωρο.

Η ίδια εφημερίδα, από τη στήλη του «Μικροπολιτικού», επεσήμανε την παρουσία δίπλα στον κ. Μητσοτάκη του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια. Πρόκειται για ένα πρόσωπο του κεντρώου χώρου, με αναφορές στον σημιτικό εκσυγχρονισμό. «Πολλοί το πήραν ως ανεπίσημη επιβεβαίωση των φημών της υποψηφιότητάς του με το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο», σχολίασε ο «Μικροπολιτικός».

Στις εκλογές του 2019 η ΝΔ κέρδισε και τις επτά εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν έναν βουλευτή και η στόχευση είναι ίδια και για λόγους γοήτρου. Μάλιστα, λόγω απογραφής, είναι πιθανόν ότι στις επόμενες εκλογές οι μονοεδρικές θα αυξηθούν (Χίος, Καστοριά και Θεσπρωτία που ήδη επισκέφτηκε ο κ. Μητσοτάκης).

Σύμφωνα με «Τα Νέα» μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου προγραμματίζονται οι επόμενες εξορμήσεις του Πρωθυπουργού: η πρώτη θα είναι πιθανότατα στη Λέσβο, ενώ εξετάζεται και μία στο Ρέθυμνο. Η δε παρουσία του στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου ενδέχεται να συνδυαστεί με μια περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά-“Βόμβα” στην Περιφέρεια: Παραιτήθηκε η Προισταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών & Πρέδρος του ΤΕΕ Αγγελική Κοκκολιάδη-Γαρμπή
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Τα Πουλάτα τώρα και… όνομα πιάτου! Που θα το φάτε! (εικόνες)