Το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου μίλησε ο Άγγελος Χάγιος Γραμματέας της ΠΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΙΑ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, με θέμα:  “ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σφήνα ανατροπής της μαύρης καπιταλιστικής σταθερότητας της ΕΕ”.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Σε παγκόσμιο επίπεδο διανύουμε μια περίοδο αβέβαιης, αναιμικής και ασταθούς οικονομικής ανάκαμψης, που διατέμνεται από εντεινόμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και στο εσωτερικό υπερεθνικών σχηματισμών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η βαρβαρότητα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων γεννάει σποραδικές αλλά ελπιδοφόρες αντιστάσεις και, παράλληλα, τροφοδοτεί ένα ογκούμενο κύμα με ακροδεξιά, ρατσιστικά και φασιστικά χαρακτηριστικά.

Στη χώρα μας, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμπεδώνει την κυριαρχία της διεθνούς και εγχώριας ολιγαρχίας, μετατρέποντας το μνημονιακό καθεστώς σε εδραιωμένη, καθημερινή πραγματικότητα. Η πλήρης υποταγή στον ευρωατλαντικό άξονα, η συνέχιση της αιματηρής λιτότητας, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου επενδύονται με προεκλογικές υποσχέσεις για παροχές-ελεημοσύνες.

Σ’ αυτές τις εκλογές θα κριθεί αποφασιστικά το εάν θα συνεχισθεί ο καταστροφικός “ευρωπαϊκός δρόμος” των μνημονίων και της διαρκούς επιτήρησης ή εάν θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για έναν πραγματικά άλλο, αντικαπιταλιστικό δρόμο στην ελληνική κοινωνία, σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, έξω από την φυλακή των μόνιμων μνημονίων, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι. Μόνο με τη συγκρότηση μιας πραγματικά μαχητικής αντιπολίτευσης και στο περιφερειακό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπιστούν οι κυρίαρχοι σχεδιασμοί.


 

Προηγούμενο άρθροΕνα ακόμη σεμινάριο απο το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής Τραυματιολογίας (pics)
Επόμενο άρθροΥποψήφιος πρόεδρος ΚαμιναράτωνΡΗΓΑΤΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ: θα συνεργαστούμε με σύνθημα μας την ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑ.