Μία συνέντευξη που δεν πέρασε απαρατήρητη παραχώρησε ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, στην εκπομπή των Galaxians με τον Ανδρέα Αρβανιτάκη και τη Βάνια Σαμόλη στον Ionian Galaxy. Ο ίδιος μίλησε για ζητήματα που έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, βάζοντας στο τραπέζι το παρασκήνιο πίσω από την παραχώρηση του Θαλασσόμυλου και τις ακυρωμένες προσλήψεις στην ΕΔΑΚΙ.
Παραχώρηση Θαλασσόμυλου: Κενά, δωρεές και ερωτήματα
Ο ιστορικός χώρος του Θαλασσόμυλου βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης συζήτησης, καθώς παραχωρήθηκε για ιδιωτική χρήση, προκαλώντας απορίες αλλά και αντιδράσεις. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι υπήρχε θεσμικό κενό στη σχετική διαδικασία, το οποίο – όπως ισχυρίστηκε – τον ανάγκασε να ζητήσει την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στην επιτροπή είχαν πλήρη εικόνα της απόφασης. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ανακαίνιση του χώρου έγινε με προσωπικό του Δήμου και υποστηρίχθηκε από δωρεά 30.000 ευρώ του ενδιαφερόμενου ιδιώτη.
Ανεξαρτήτως των διαδικαστικών θεμάτων, ο κ. Μιχαλάτος διαβεβαίωσε ότι σήμερα ο χώρος είναι πλήρως ανακαινισμένος και υποσχέθηκε την έκδοση κανονιστικής απόφασης που θα ρυθμίζει στο μέλλον το πλαίσιο παραχωρήσεων του χώρου σε ιδιώτες.
Προσλήψεις στην ΕΔΑΚΙ: Η ακύρωση, τα ερωτηματικά και οι… «σπόντες»
Ένα ακόμη θέμα που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις αφορά την ακύρωση 16 προσλήψεων διοικητικών υπαλλήλων από την ΕΔΑΚΙ, μετά από παρέμβαση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι μόνο έξι από τους προσληφθέντες επρόκειτο να εργαστούν στην ίδια την ΕΔΑΚΙ, ενώ οι υπόλοιποι προορίζονταν να καλύψουν ανάγκες του Δήμου – κάτι που αποτέλεσε, κατά τον ίδιο, τη βάση της απόρριψης της συνολικής δαπάνης ύψους 270.000 ευρώ.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να αφήσει σαφείς αιχμές προς την αντιπολίτευση και τον Τύπο, υποστηρίζοντας ότι οι δημόσιες καταγγελίες συνέβαλαν στην απόφαση ακύρωσης, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζει ότι ο Επίτροπος ενεργεί με βάση τη νομιμότητα, και όχι πολιτικά κριτήρια.
Η ουσία είναι πως σήμερα, τόσο ο Δήμος όσο και η ΕΔΑΚΙ, βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού – γεγονός που επηρεάζει τη λειτουργία βασικών υπηρεσιών.
Έργα στην παραλιακή: Παράπονα τώρα, όφελος αργότερα;
Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην αγγίξει και τα έργα ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη του Αργοστολίου, τα οποία, παρότι κρίνονται απαραίτητα, προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.
Ο κ. Μιχαλάτος παραδέχτηκε τις δυσκολίες που προκύπτουν, ωστόσο υποστήριξε με έμφαση ότι η «εικόνα της πόλης αλλάζει ριζικά» και τόνισε πως δεν πρόκειται να σταματήσει τις παρεμβάσεις, ανεξαρτήτως της ενόχλησης που δημιουργείται προσωρινά.
Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει – Ποιος θα είναι ο επόμενος παίκτης;
Στο φινάλε της συνέντευξης, ο δήμαρχος δεν δίστασε να σχολιάσει και τις πολιτικές ισορροπίες στον Δήμο. Με την παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» να αντιμετωπίζει εσωτερικά ρήγματα, εκτίμησε ότι ο Αλέξανδρος Παντελειός είναι το πρόσωπο που πιθανώς θα διεκδικήσει ισχυρότερη θέση στη νέα πολιτική σκακιέρα του Αργοστολίου.
Από την ανακαίνιση του Θαλασσόμυλου μέχρι τις ακυρωμένες προσλήψεις και τα έργα που φέρνουν ταλαιπωρία αλλά υπόσχονται πρόοδο, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος βρίσκεται στο επίκεντρο της τοπικής σκηνής.



