Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των νέων γραμματέων των τομέων του κόμματος, καθώς ήδη από χθες ανακοινώθηκε πως μια ομάδα στελεχών εγκαταλείπει τον κομματικό μηχανισμό για ν’ αφοσιωθεί στον προεκλογικό αγώνα και τη μάχη του σταυρού, αφού θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Οι αλλαγές αυτές ήταν προγραμματισμένες εδώ και καιρό, καθώς απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το ασυμβίβαστο ανάμεσα στις κομματικές θέσεις και τις «γαλάζιες» λίστες για τις εκλογές.
Όπως τονίζεται από την οδό Πειραιώς, η έμπρακτη ανανέωση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των γραμματέων των τομέων της ΝΔ δεν θα ξεπερνά τα 42 έτη, ενώ ο βαθμός ανανέωσης θα φτάνει στο 73%. Πάντως, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην οργανωτική πυραμίδα, καθώς στις θέσεις τους θα παραμείνουν τόσο γραμματείς με κορυφαίες αρμοδιότητες (π.χ. στο πρόγραμμα, στον στρατηγικό σχεδιασμό ή στον οργανωτικό τομέα), αλλά και στο επικοινωνιακό επιτελείο – πλην των δύο αναπληρωτών εκπροσώπων Τύπου, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Νίκου Ρωμανού.
Στη θέση της εκπροσώπου θα παραμείνει τελικώς η Μαρία Σπυράκη, παρά το γεγονός ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το ίδιο θα συμβεί με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο, Σοφία Ζαχαράκη, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου, Κωνσταντίνο Ζούλα, την αναπληρώτρια διευθύντρια, Κύρα Κάπη και τον υπεύθυνο για τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, Αργύρη Παπαστάθη, καθώς δεν θα πολιτευτούν. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι στο επικοινωνιακό επιτελείο ή σε θέση κλειδί στον κομματικό μηχανισμό θα εισέλθει ο έως σήμερα διευθυντής του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος της Άννας Διαμαντοπούλου.
Σύντομα αναμένονται και οι ανακοινώσεις για το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων της ΝΔ, με το βάρος να πέφτει κυρίως σε νέα πρόσωπα, αφού δεδομένο είναι πως οι νυν βουλευτές θα δοκιμάσουν την τύχη τους στις σημερινές τους περιφέρειες – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως αυτής της Ντόρας Μπακογιάννη.
Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με τους γραμματείς τομέων και τους συμβούλους του κ. Μητσοτάκη που θα είναι υποψήφιοι βουλευτές, ανακοινώθηκε χθες πως τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα πλαισιώσει στην ευρωλίστα της ΝΔ η Κατερίνα Μάρκου, ενώ έγινε και η «μοιρασιά» των βουλευτών της Β’ Αθήνας στους τρεις τομείς στους οποίους κατατμήθηκε η περιφέρεια. Εκπλήξεις δεν υπάρχουν, με τους δύο αντιπροέδρους, Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη να κατεβαίνουν στο Βόρειο Τομέα, ενώ στον Νότιο Τομέα, εκτός των ήδη γνωστών ονομάτων, θα είναι υποψήφιος και ο Χάρης Θεοχάρης που πρόσφατα προσχώρησε στη ΝΔ.

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΛούκας Νιφοράτος: Διαφύλαξη ψηφιδωτού έργου της Μαριάνας Βαλλιάνου στον αερολιμένα Κεφαλονιάς.
Επόμενο άρθροΟ περιπατητικός τουρισμός αναδεικνύεται σε Σίφνο και Ιθάκη