Η κα. Κράτσα, ο ποταμός Ιορδάνης και τα Ιόνια Νησιά

Η κα. Κράτσα είναι η εκλεκτή του κ. Μητσοτάκη για τη διεκδίκηση της θέσης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Η κα. Κράτσα, επί 15 χρόνια Ευρωβουλευτής – ελέω κομματικής εύνοιας και όχι λαϊκής επιλογής- προσπαθεί, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας να πείσει τους πολίτες των Ιονίων νήσων για τη βοήθεια που δήθεν έδωσε στα νησιά, κατά τη θητεία της αυτή.

 

Όπως αναφέρθηκε λοιπόν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η κα. Κράτσα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας η προσφορά της επί 15 έτη αναλύεται:

α) σε μια πρόσκληση καλλιτεχνικού συγκροτήματος από τη Ζάκυνθο το 2004 και β) στην δράση της για τον…. Ιορδάνη ποταμό!!!

Δεν γνωρίζουμε αν η κα. Κράτσα εργάστηκε στην Ευρωβουλή για την… εκτροπή του Ιορδάνη ποταμού προς το Ιόνιο, αυξάνοντας τον αριθμό των θαυμάτων του κόσμου από 7 σε 8.

 

Θα προσπαθήσουμε όμως ως ΑΝ.Α.Σ.Α. να την επαναφέρουμε στην πραγματικότητα και να την ρωτήσουμε:

Κα. Κράτσα, δύο φορές κατά τη διάρκεια της 15ετους θητείας σας συζητήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ο κανονισμός 229 σχετικά “με τον καθορισμό ειδικών μέτρων για την γεωργία στα μικρά νησιά του Αιγαίου” που πριμοδοτούσε όλα τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα, δημιουργώντας ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες για την ανάπτυξη της παραγωγής.

Και τις δύο φορές ο κανονισμός αυτός εξαίρεσε προκλητικά τα νησιά του Ιονίου, ενώ συμπεριελάμβανε όλα τα υπόλοιπα, πλην Κρήτης και Εύβοιας. Η δεύτερη φορά που συζητήθηκε ήταν το 2013!

Απαντήστε μας λοιπόν κα. Κράτσα, απαντήστε στους πολίτες των Ιονίων, τι πράξατε για να αλλάξετε το πλαίσιο του Κανονισμού και να ενταχθεί και το Ιόνιο;

 

Θα περιμένουμε την απάντησή σας με αγωνία. Και μέχρι τότε, αφήστε τον Ιορδάνη ποταμό να ρέει στην κοίτη του, γιατί ως γνωστό “το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…”.

 

 Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών

 – ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά