Παγκόσμια ημέρα Μουσείων σήμερα και η Κεφαλονιά μας με την πλούσια Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομικά δεν έχει κανένα Μουσείο .
Οι σεισμοί της Κεφαλονιάς του 2014 μας στέρησαν το Μουσείο Αργοστολίου .
Η Σαμη βρίσκεται χωρίς Μουσείο , ο Πόρος το ίδιο .
Το Ληξούρι μας που έχει κτιριακές εγκαταστάσεις ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει τι πρέπει να βάλουμε μέσα . 
ΝΤΡΟΠΗ , 5 χρόνια περιφερειακής Αρχής Γαλιατσάτου και 4 χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με μία βουλευτή ανύπαρκτη , ακόμη βρισκόμαστε στις συσκέψεις , χωρίς αποφάσεις και ιδιαίτερα χωρίς εργα .
Το Κοργιαλενειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο χωρίς προστασία και με χιλιάδες εκθέματα να σαπίζουν είτε στίς προθήκες είτε στα υπόγεια .
ΝΤΡΟΠΗ , 5 χρόνια Περιφερειακής Αρχής Θ . Γαλιατσάτου και 4 χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μία βουλευτή ανύπαρκτη , βρισκόμαστε στήν ίδια κατάσταση όπως μετά τους σεισμούς του 2014.
Τα ιστορικά και πολιτιστικά μας μνημεία , της Μυκηναϊκής περιόδου , αρχαιες πολεις Τετραπολις και των μετέπειτα Ιστορικών περιόδων , Καστρα Αγίου Γεωργίου και Ασσου , αναξιοποίητα και εγκατελειμμένα στον χρόνο και χώρο .
ΝΤΡΟΠΗ , 5 Χρόνια Περιφερειακής Αρχής Θ. Γαλιατσατου και 4 χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , και μία βουλευτή ανύπαρκτη , και ο πολιτιστικός μας πλούτος είναι εγκαταλελειμμένος και αναξιοποίητος .
Με μία βουλευτή ανύπαρκτη και με ένα Περιφερειάρχη αναποτελεσματικό και αδιάφορο η Κεφαλονιά μας έχασε την ευκαιρία για την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς .
Η Κεφαλονιά μας έχασε την ευκαιρία της δημιουργίας των πολιστικών και Ιστορικών Έργων υποδομής , με τα οποία θα είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την Ιστορική και Πολιτιστική ανάταση και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη .

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ
τ. Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης .
Περιφερειακός Συμβουλος ΠΙΝ .
Αργοστόλι 8/6/2019