Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με τη δέουσα λαμπρότητα και παρουσία πολλών συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τους νεκρούς της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Παρούσα ήταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.
Μετά την καθιερωμένη δοξολογία πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των ηρώων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εξαίρετη εκπαιδευτικός Γαλάτεια Βέρα.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και της πολιτικής ηγεσίας μετέβησαν στη Σάμη όπου τους περίμενε σκάφος του λιμενικού με το οποίο πήγαν στις Εχινάδες νήσους. Εκεί έριξαν στεφάνια στην θάλασσα.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική μάχη του χριστιανικού κόσμου καθώς την ημέρα εκείνη του 1571 στα νερά του Ιονίου στις Εχινάδες νήσους οι οθωμανικές μουσουλμανικές δυνάμεις γνώρισαν την πρώτη τους μεγάλη ήττα από τα χριστιανικά βασίλεια, ανακόπτοντας την μέχρι τότε ασταμάτητη κατακτητική τους πορεία δυτικά.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά-Οργή των Αστυνομικών για τα επεισόδια παραβατικότητας: “δέχθηκε επίθεση και αστυνομικός με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του-Η κατάσταση θα φτάσει εκτός ελέγχου-κατάντια και παρακμή να ανεχόμαστε τέτοιου είδους φαινόμενα”
Επόμενο άρθροΣταύρος Τραυλός: Συμμετείχε σε σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων (μπάσκετ, πινγκ πονγκ, στίβο, παραδοσιακούς χορούς), στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.