Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει (και) τον… «φόρο της αμαρτίας»! – Θα αφορά προϊόντα που έχουν αλκοόλ, καπνό, ζάχαρη και αλάτι! (βίντεο)

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN, αποκάλυψε πως υπάρχει εισήγηση να θεσμοθετηθεί ένας ακόμα φόρος, ο οποίος υπάρχει σε άλλες χώρες και χαρακτηρίζεται «της αμαρτίας»!

Αφορά έναν φόρο ο οποίος θα μπαίνει σε προϊόντα που θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία αλλά σίγουρα είναι ευχάριστα για τους πολίτες, όπως π.χ. γλυκά, σουβλάκια, χάμπουργκερ κ.α.

Πρόκειται για προϊόντα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού, αλκοόλ η πρόκειται για προϊόντα καπνού.

Υποτίθεται πως ο φόρος αυτός θα μπει για το καλό μας (ώς συνήθως φυσικά), και θα έχει διπλό αποτέλεσμα: Την μείωση της κατανάλωσης τους και φυσικά την επιπλέον αύξηση των κρατικών εσόδων.

Μάλιστα ο φόρος αυτός θα παρουσιαστεί ως εισφορά για την χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Εννοείται ότι στο μέλλον θα μπορεί να επεκταθεί και σε πολλά άλλα προϊόντα που θα θεωρούνται «επιβλαβή».

Πίσω από την εισήγηση κρύβεται επίσης ο συνήθως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Είναι ο ίδιος οργανισμός που έκλεισε 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους κατά την πανδημία του κορωνοϊού και επέβαλε μαζικούς και αναγκαστικούς εμβολιασμούς με σκευάσματα που δημιουργήθηκαν μέσα σε τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Σε πολλές χώρες υπάρχει τέτοιος φόρος. Ονομάζεται ο “φόρος της αμαρτίας”.

Μπαίνει συνήθως στη ζάχαρη στο αλάτι, στο αλκοόλ και στον καπνό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το έχει εισηγηθεί και στην Ελλάδα.

Υπάρχουν απόψεις να μπει τέτοιος φόρος σε όλα όσα έχουν υπερβολική ζάχαρη, υπερβολικό αλάτι και καπνό. Αυτό το ότι διεθνώς υπάρχει, δεν σημαίνει ότι εμείς το έχουμε υιοθετήσει».

«Στο πιτόγυρο θα μπει;; Μη με τρομάζετε! Θα μας τα κόψετε όλα κύριε Υπουργέ;», αντέδρασαν από το πάνελ αλλά μάλλον είναι… αργά πλέον, καθώς ζούμε σε μία πραγματικότητα ολοκληρωτικού τυπού.

πηγή: pronews.gr