Τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 23/7/2020

Το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο απασχόλησαν σημαντικά αλλά κυρίως επίκαιρα θέματα.

1. Ένα τέτοιο είναι η μάστιγα, όπως πλέον έχει εξελιχθεί για την περιοχή της Ερίσσου, αυτή των ανεπιτήρητων ζώων. Ζώα ελεύθερα και πεινασμένα καταστρέφουν αμπέλια, κήπους, αυλές, δυσχεραίνουν τη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών, κυρίως στα Κομιτάτα και Πλαγιά. Ο Δήμος έπρεπε να είχε ήδη στείλει επιστολή στους κτηνοτρόφους της περιοχής γιατί δεν μπορεί να ενοχοποιούνται όλοι αλλά και για να τους επιστήσει την προσοχή. Σήμερα όμως πρέπει να εφαρμόσει τον κανονισμό που ψηφίσαμε. Το θέμα ανέδειξε ο πρόεδρος των Κομιτάτων κ. Γιάννης Φιοράτος. Αιώνες συνυπάρχουν χωριά και ζώα. Καμιά δραστηριότητα δεν επιτρέπεται να ασκείται σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας.
2. Ένα επίκαιρο θέμα είναι η ύδρευση των Πουλάτων, θέμα που έρχεται από παλιά. Χρονίζει και δίνονται κατά διαστήματα μπαλωματικές λύσεις, Το ζήτημα παρουσίασε η πρόεδρος κ. Γεωργία Φλαμιάτου. Καταθέσαμε την άποψή μας ευθαρσώς, χωρίς μισόλογα, επειδή το νερό δεν φτάνει ποτέ και το έχουν ανάγκη όλοι. Η ευρύτερη περιοχή του χωριού αναπτύσσεται, οπότε οι ανάγκες αυξάνονται. Αφορμή αποτέλεσε η επέκταση του δικτύου προς τα Λιβαθινάτα η οποία ανέδειξε το απαρχαιωμένο δίκτυο και τη μικρή χωρητικότητα της δεξαμενής. Ξεπερνώντας φθηνά κουτσομπολιά, που όμως τα αποκαλύψαμε, προτείναμε ως άμεση λύση την αγορά σύγχρονης, ανοξείδωτης δεξαμενής, χωρητικότητας 300 κυβικών. Λύση εφαρμόσιμη και αποδοτική. Ως τότε δεν θα λειτουργούν οι παροχές προς Λιβαθινάτα, όπως ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της ΔΕΥΑΚ κ. Γιώργος Καβαλλιεράτος.
3. Όλοι γνωρίζουμε ότι το παλιό σχολείο των Αντυπάτων στην Έρισσο αποτελεί σημείο μνήμης, συναισθημάτων και αναφοράς των Ρισσιάνων όπου γης. Παρών στη συζήτηση του θέματος ο πρόεδρος κ. Μάκης Κατσαμπίρης, ανέφερε ότι υπάρχει διάθεση για συνεισφορά δημοτών και πρότεινε το κτίριο να γίνει ξανά ενεργό, π.χ. νηπιαγωγείο κ. ά. Ψηφίστηκε ομόφωνα η σύνταξη σχετικής μελέτης από τον Δήμο. Επίσης παρών ήταν και ο πρόεδρος της Άσσου κ. Χρ. Κοκκόλης που έθεσε τα ζητήματα του χωριού, συγκεκριμένα για τον χώρο της πλατείας που αποφασίστηκε να επιληφθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τα ωράρια των βυτιοφόρων, τον σεβασμό των θέσεων στάθμευσης καθώς και το θέμα της παραλιακής ζώνης.
4. Το καλοκαίρι που διανύουμε δεν είναι καθόλου ζωηρό. Θα αφήσει ανοιχτές οικονομικές πληγές στην τοπική μας κοινωνία. Σε αυτή τη βάση συζητήθηκε και η πεζοδρόμηση της παραλίας της Σάμης. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αποστολάτος αναφέρθηκε λόγω εμπειρίας στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της πεζοδρόμησης. Ο πρόεδρος της Σάμης κ. Ζ. Βαγγελάτος στήριξε την απόφαση-πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου για πεζοδρόμηση κατά τις ώρες 20.00 – 01.00. Επίσης τέθηκε στο σώμα η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για 24ωρο κλείσιμο, πρόταση κατά τη γνώμη μας ανεδαφική. Πριν τη σχετική ψηφοφορία ο Δήμαρχος ανέφερε ότι χρειάζεται ανάλογη μελέτη που έχει ήδη αναθέσει. Έτσι θα επανέλθουμε στο θέμα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 23/7/2020 Το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο απασχόλησαν…

Δημοσιεύτηκε από Ανοιχτοί Ορίζοντες στις Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

Προηγούμενο άρθροΑκτοπλοΐα: Έρχονται επιδοτήσεις για θέσεις εργασίας
Επόμενο άρθροΟι 7 πιο επικίνδυνες παραλίες της Ελλάδας – Μία στην Κεφαλονιά- Κάνεις το σταυρό σου και βουτάς…