“Η Μελίνα Μερκούρη ανοίγει το πουκάμισο και ήταν όλο μπλε το στέρνο. Μου λέει: μικρέ θα πεθάνω, δεν θέλω να πεθάνω”

Ο Μίμης Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Στούντιο 4, παραχωρώντας μια εξαιρετικά αποκαλυπτική συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αποκάλυψε μέχρι τώρα άγνωστες πτυχές της ζωής του, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη σχέση του με δύο αξιόλογους καλλιτέχνες που πλέον έχουν φύγει από τη ζωή, τον Μίκη Θεοδωράκη και τη Μελίνα Μερκούρη.

Μίμης Ανδρουλάκης: Τα όσα ανέφερε

«Έχω ζήσει πράγματα ασύλληπτα που δεν λέγονται. Δεν μου αρέσει η εξ αντανακλάσεως δόξα. Με τον Μίκη είχαμε μια σχέση βαθύτερη. Δεν έφαγα ποτέ με τη Μελίνα, δεν πήγα ποτέ στο σπίτι της. Την αγαπούσα από απόσταση. Άσε που είχαν έναν ανταγωνισμό με τον Μίκη και το θεωρούσε λίγο προδοσία.

Όταν έπεσε η δικτατορία η Μελίνα ήθελε να κατέβει υποψήφια της Αριστεράς στη Β’ Πειραιά. Μίλησε με τον Χαρίλαο Φλωράκη και ζήτησε 2 μέρες. Ο Μίκης είπε όχι, τι θα πει 2 μέρες; Διαπραγματεύεται με τον Αντρέα. Ο Μίκης την έκοψε τη Μελίνα. Και όπως λέει “την έσωσα” γιατί δεν εκλέχτηκε βουλευτής ούτε ο Μίκης – τρελάθηκε ο Μιτεράν που έχασαν από έναν άγνωστο νεαρό- ήταν φοβερό πλήγμα για τον Μίκη. Έτσι όμως έκανε καριέρα, το 77 εκλέχτηκε με τον Αντρέα και έγινε υπουργός και ο Μίκης έλεγε ότι πρέπει να τον ευγνωμονεί».

«Το πρώτο πράγμα που μου έλεγε η Μελίνα ήταν “πώς τον αντέχεις τον Μίκη;” και γω της έλεγα “πώς σε αντέχει ο Ντασέν;”. Όταν αρρώστησε και την είδα στο Λονδίνο ή την Αμερική – δεν θυμάμαι- ήθελα να της θυμίσω τα παλιά για να ευθυμήσει. Άρχισα να λέω τα σεξιστικά τα βαριά. Πρώτη φορά η Μελίνα ήταν μελαγχολική. Μου κάνει έτσι και ανοίγει το πουκάμισο και ήταν όλο μπλε το στήθος της. Έμεινα άφωνος. Μου λέει “μικρέ θα πεθάνω, δεν θέλω να πεθάνω”».

πηγή: enimerotiko.gr