Σε πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Γκίκας βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, μετά από συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη της ΠΙΝ/Κράτσα κ. Κουρή και την διοίκηση της εταιρείας ΑΝΙΟΝ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων «σε ευθύνες της προηγούμενης περιφερειακής αρχής» γιατί η ΑΝΙΟΝ δεν μπόρεσε έγκαιρα να ασχοληθεί με την ανάληψη και υλοποίηση του προγράμματος Leader που αφορά στην Κέρκυρα, την Λευκάδα και τους Παξούς.

Ο κ. Κουρής ρωτήθηκε σχετικά στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να περιγράψει τις ευθύνες αυτές και δεν απάντησε!

Ο κ. Γκίκας, είναι αλήθεια, δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιου είδους ανυπόστατες κριτικές. Φαίνεται όμως πως οι εμφανείς πλέον δυσκολίες στην υπεράσπιση μιας αναποτελεσματικής πολιτικής της κυβέρνησης μέσα στην κρίση τον οδηγούν στην ανέξοδη ρητορική εναντίον των προηγούμενων και εν προκειμένω εναντίον της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ.

Δίνουμε λοιπόν την ευκαιρία στον κ. Γκίκα είτε να απαριθμήσει δημοσίως τις συγκεκριμένες ευθύνες της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ είτε να επανορθώσει ζητώντας συγγνώμη για την παραπληροφόρηση.

Με την ευκαιρία επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε και στον κ. Γκίκα και στον κ. Κουρή και σε όλους τους Κερκυραίους τους Λευκαδίτες και τους Παξινούς ότι ο λόγος που δεν ήταν σε θέση η ΑΝΙΟΝ να προωθήσει την υλοποίηση των προγραμμάτων ήταν το επισήμως διαπιστωμένο διαχειριστικό έλλειμμα των 813.419,19 ευρώ και η συνακόλουθη εικόνα εκτεταμένης κακοδιαχείρισης της εταιρείας κατά τα έτη 2000-2015.

Είμαστε σίγουροι ότι τόσο ο κ. Γκίκας όσο και ο κ. Κουρής θα θυμηθούν ποιοι ήταν στην κυβέρνηση, στον δήμο στην νομαρχία και στην περιφέρεια αυτό το «επίδικο» χρονικό διάστημα. Πάντως σίγουρα δεν ήταν η ΑΝΑΣΑ κύριοι!

Η ΑΝΑΣΑ προειδοποιεί τον κ. Γκίκα, τον κ. Κουρή, την ΠΙΝ/Κράτσα και τις δημοτικές αρχές ότι επωμίζονται μεγάλη ευθύνη απέναντι σε δημόσιους και ιδιώτες επενδυτές οδηγώντας την «τραυματισμένη» ΑΝΙΟΝ σε δράσεις για τις οποίες δεν συγκεντρώνει τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Προηγούμενο άρθροΘεόφιλος: Το μήνυμα του Δημάρχου στους μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις
Επόμενο άρθροΈνταση και “λουκέτα” σε μπαρ στο Γκάζι (pics, video)