Η Πένυ Μουρελάτου υποψήφια με τον Διονύση Αραβαντινό

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια παρατεταμένη περίοδο που η εγκατάλειψη της Παλικής, είναι παραπάνω από εμφανής.

Στον τομέα του υπέρτατου αγαθού, της Υγείας? Το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο παραπαίει!

Στην Παιδεία? Τα ΤΕΙ κλείνουν!

Δεν υπάρχει καν ένα σχέδιο ανάπτυξης που να οδηγήσει σε έργα με προοπτική. Πόσο μάλλον τα ίδια τα έργα.

Ακόμα χειρότερα, σήμερα 5 και πλέον χρόνια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 2014, δεν έχουν γίνει ούτε τα στοιχειώδη έργα αποκατάστασης των ζημιών!
Οδοποιία, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, σχολικά κτίρια, Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη (το πολιτιστικό σύμβολο του τόπου), εργατικές κατοικίες κ.α.

Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία της Παλικής, με δεδομένη την πρότερη εγκατάλειψη και τις ραγδαίες εξελίξεις που έρχονται, για να βγει από τη μιζέρια στην οποία έχει περιέλθει και να κερδίσει ο τόπος και οι πολίτες του την αξιοπρέπεια και τη ζωή που πραγματικά μας αξίζει.

Κάπως έτσι αποφάσισα, τιμώντας την πρόταση που μου έγινε από τον Διονύση Αραβαντινό, να συμμετάσχω ενεργά στο συνδυασμό Ληξούρι Παλική Δράση Προοπτική.

Πρόκειται για μια σοβαρή και αληθινά ομαδική προσπάθεια σύμπραξης ενεργών πολιτών, χωρίς κομματικά κριτήρια. Απλά και μόνο πολίτες που όχι μόνο θέλουν μα και μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας, με ένα και μόνο στόχο, να ζήσουμε όλοι καλλίτερα στην Παλική.

Το όραμα μας είναι απλό. Να ξαναζωντανέψουμε με έργα τον τόπο μας και επιπλέον να στηρίξουμε με σχέδιο και δράσεις τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν και να δραστηριοποιηθούν στην Παλική.

Από το fb της Penny Mourelatou