Σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς η Περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα ενημέρωσε για τις αποφάσεις που πάρθηκαν και θα παρθούν για τις πληγείσες περιοχές της Αγίας Ευφημίας, του Νυφίου και το αίτημα κήρυξης τους, σε κατάσταση ΄Έκτακτης Ανάγκης.

Πριν την ενημέρωση υπήρξε σύσκεψη με τους φορείς της Περιοχής Πυλάρου μαζί με τον Δήμαρχο Σάμης Μάκης Μονιά, τον Βουλευτή κ. Π. Καππάτο, τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Σωτ. Κουρή, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος, ο αντιπεριφεριάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Κουρής, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βαγγέλης Ανδρεάτος,  ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αλέξανδρος Παντελειός , ο δημοτικός σύμβουλος Παναγής Βανδώρος και ο Σπύρος Βανδώρος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νηφίου,  εκπρόσωποι και εκπρόσωποι από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Η κ. Κράτσα είπε ότι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζήτησαν το θέμα των καταστροφών στην Κεφαλονιά, γιατί δεν είναι μόνο η Αγία Ευφημία είναι κι άλλες περιοχές. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έκανε ενημέρωση ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός, και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής. Όπως είπε ξ κ. Κράτσα ήδη έχει κάνει το αίτημα στην Πολιτική Προστασία στο Υπουργείο, κατόπιν του αιτήματος του Δήμου Αργοστολίου και Σάμης.Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα. Χρειάζονται να γίνουν κάποια έργα, δεν είναι πρώτη φορά που συζητιούνται στην Κεφαλονιά.

Στη συνέχεια μίλησε ο Βουλευτής, ακολούθησε ο Σταύρος Τραυλός και τέλειωσε ο Σωτήρης Κουρής.

Ακούστε τη συνέντευξη είναι ενδιαφέρουσα.. Ενδιαφέρουσα από την άποψη ότι καούστηκαν άλλη μια τα έργα τα οποία πρέπει να εκτελεστούν, έργα τα όπια έπρεπε να είχαν γίνει πριν από μια δεκαετία.

Αναδημοσιευση από www.kefalonianews.gr