«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Έκθεση Food Expo 2019»

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Food Expo, τη μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ελλάδα, που έλαβε χώρα από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, πλησίον Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών. Στη Food Expo έλαβαν μέρος 1300 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες της Έκθεσης ξεπέρασαν τις 70.000.

Η ΠΙΝ συμμετείχε για 2η χρονιά με δικό της περίπτερο όπου φιλοξενήθηκαν παραγωγοί των νησιών μας με ευρεία γκάμα προϊόντων της Ιόνιας Γης όπως διάφορες ποικιλίες κρασιού και ελαιολάδου, καθώς και τυριά, κουμ-κουατ, σταφίδα κλπ.

Την πρώτη μέρα της Έκθεσης επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος συνομίλησε εκτενώς με τους παραγωγούς των νησιών μας οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την έμπρακτη στήριξη που παρέχει στον πρωτογενή τομέα και τη δυνατότητα που έδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στους παραγωγούς να καταστήσουν τα προϊόντα της Ιόνιας Γης γνωστότερα στο ελληνικό και ξένο κοινό που επισκέφθηκε την Έκθεση και να διευρύνουν τις συνεργασίες τους σε νέες αγορές για τα επτανησιακά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης την ευθύνη λειτουργίας του περιπτέρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχαν ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης και η Διευθύντρια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης κα. Θεοδώρα Μακρή.

Ιδιαίτερα πετυχημένη και ταυτόχρονα συγκινητική ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την τρίτη μέρα της Έκθεσης στον κατάμεστο χώρο Mediterranean Gastronomy Forum, κατόπιν συνεργασίας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Food Expo και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, όπου η πολυπληθής ομάδα σεφ μαγείρεψε επτανησιακά εδέσματα με προϊόντα που χορήγησαν και παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παραγωγοί μας που συμμετείχαν στην Έκθεση. Μάλιστα, σε ένδειξη ιδιαίτερης τιμής προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος είχε μεριμνήσει ώστε οι σεφ που συμμετείχαν να είναι Επτανήσιοι, κάτι που τόνισε κατά την παρουσίαση ο ίδιος ο επικεφαλής τους.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκφράζει την ικανοποίησή της για την εποικοδομητική και αποδοτική συνεργασία της με τους παραγωγούς των νησιών μας και δεσμεύεται για τη συνέχιση παρομοίων δράσεων στην προσπάθεια για την περαιτέρω προβολή και προώθηση των προϊόντων της Ιόνιας Γης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.