Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά για την επιτάχυνση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και προγραμματισμό του επόμενου

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά με Ομάδα εργασίας για την επιτάχυνση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και προγραμματισμό του επόμενου.

Συναντήσεις εργασίας με Δημοτικές Αρχές και τοπικούς φορείς, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ξεκινά η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, αρχής γενομένης από την Κεφαλονιά, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Την Κυριακή 20/10  η Περιφερειάρχης θα συμμετέχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Γερασίμου, και την επομένη ημέρα 21/10 θα προεδρεύσει σύσκεψης εργασίας με θέμα την πορεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2014-20 και τον προγραμματισμό του επόμενου 2021-27. Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός.

Η Περιφερειάρχης θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή κ. Κώστα Ασπιώτη και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής  του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, Τεχνικών Έργων και Υποδομών κ. Μανώλη Ορφανουδάκη, Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης της Υπαίθρου κ. Σωτήρη Κουρή, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Κώστα Καποδίστρια.

 

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να μετέχουν οι Δήμαρχοι, ο Έπαρχος Ιθάκης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι, οι επικεφαλής θεσμικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, εκπρόσωποι του Ιονίου Πανεπιστημίου και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου επισημαίνει με αυτή την ευκαιρία την καθυστέρηση σε μελέτες και συμβάσεις έργων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,  με κίνδυνο την απώλεια πόρων διαθέσιμων προς απορρόφηση. Επίσης τονίζει την  μεγάλη σημασία που έχει  ο συντονισμός, η επιτάχυνση των διαδικασιών, για την αξιοποίηση των πόρων  αυτών, αλλά και η προετοιμασία για την επόμενη  περίοδο