Ιερέας στο Κουκάκι: Δεν απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία -Δεν έκανα κάτι παράνομο

Την απόφασή του να κοινωνήσει πιστούς την Κυριακή των Βαΐων υπερασπίζεται ο ιερέας από το Κουκάκι με δήλωσή του στον λογαριασμό του στο Facebook μετά και την παρέλευση του αυτοφώρου που κινήθηκε σε βάρος του. Ο ίδιος υποστήριξε τη στάση του και στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

Είπε ότι σέβεται τις αποφάσεις του Κράτους και της Εκκλησίας και γι’ αυτό λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών, «μολονότι αντιληφθήκαμε την ύπαρξη αρκετών πιστών που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού».

«Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας χτυπούσαν επιμόνως την εξωτερική θύρα του ιερού κάποιοι γονείς με τα παιδάκια τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν», αναφέρει ο ιερέας.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έκανε κάτι παράνομο και ότι προστάτες της κοινωνίας μας δεν είναι μόνο οι υπουργοί αλλά και η Παναγία μας και οι Άγιοί μας.

Συνεχίζει λέγοντας ότι ακολούθησε την ιερατική του συνείδηση και έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου «η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας».

Πηγή: aftodioikisi.gr