Ημερίδα Ρ. Κράτσα || “Στηρίζουμε τις γυναίκες για να πάει ο τόπος ψηλά”

“Στηρίζουμε τις γυναίκες που δημιουργούν για να πάει ο τόπος μας ψηλά”, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησε στη Ζάκυνθο, η επικεφαλής του συνδυασμού “ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά”, υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.
Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση γυναίκειων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και ανταλλαγή απόψεων με στόχο να αναδειχθεί η σημασία που έχει για την ανάπτυξη η συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα και οι ευκαιρίες υποστήριξής τους από τις σύγχρονες πολιτικές και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στον χαιρετισμό της, η κ. Κράτσα αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στο καθοριστικό ρόλο της γυναίκας κάτι που δεν αναγνωρίζεται όσο πρέπει και συνεπώς δεν βρίσκουν τη θέση που τους αρμόζει και τους αναλογεί στην αγορά εργασίας.

Εισηγήτριες της εκδήλωσης που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Palatino ήταν η βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος Κατερίνα Μάρκου. Στην τοποθέτησή της, ανέφερε πως ενώ οι γυναίκες είναι αριθμητικά περισσότερες, ωστόσο στον χώρο εργασίας δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά οφέλη από τον κάθε είδους αποκλεισμό των γυναικών. Και πρόσθεσε “η ΝΔ στηρίζει την επιχειρηματικότητα ως μοχλό ανάπτυξης και εξόδου. Η αξιοποίησης των γυναικών είναι προς όφελος της κοινωνίας. Η γυναίκα πρωταγωνιστεί στην οικογένεια, στην εργασία και την κοινωνία και τα καταφέρνει πολύ καλά. Αρκεί να έχει τις ανάλογες ευκαιρίες και διευκολύνσεις από την πολιτεία που θα τις επιτρέπουν να συμπεριφερθεί ανάλογα”.
Με τη σειρά τους τόσο η Διευθύνουσα Εταίρος της Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., Όλγα Σταυροπούλου μια αυτοδημιούργητη μάχιμη (κοινωνική) επιχειρηματίας που διακρίνεται για τα έργα που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί για την ενίσχυση και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της απασχολησιμότητας, και της δια βίου μάθησης, όσο και η δημοσιογράφος, Ιδρύτρια του Οργανισμού Πολιτισμού Branding Heritage, Κατερίνα Φρέντζου μέσα από παραστατικά παραδείγματα κατάφεραν να δώσουν σημαντικά επιχειρήματα και τρόπους έκφρασης του γυναικείου επιχειρείν και της εξωστρέφειας.
Κοινή υπήρξε η διαπίστωση πως πολλές γυναίκες πρέπει να ισορροπήσουν μεταξύ οικογενειακής και εργασιακής ζωής και για να το καταφέρουν αυτό πρέπει να μειώσουν τις ώρες εργασίας τους, πράγμα που τις απομακρύνει πολύ συχνά από το να διεκδικήσουν μία υψηλότερη θέση. Επιπλέον, εξέχουσα σημασία στη διαδικασία ανέλιξης ενός εργαζόμενου έχει η αναγνώριση των ηγετικών του ικανοτήτων. Οι γυναίκες πολύ συχνά θεωρείται ότι υπολείπονται σε ηγετικές ικανότητες σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους, κάτι το οποίο είναι ξεκάθαρα μία προκατάληψη, η οποία πρέπει να καταρριφθεί. Σε πολλές περιπτώσεις εκτιμάται περισσότερο η αυτοπεποίθηση σε σχέση με την αυτοεπίγνωση και προτιμούνται τα γρήγορα και εύκολα αποτελέσματα από μία διαδικασία λήψης αποφάσεων που διαρκεί περισσότερο και λαμβάνει υπόψη και τις απόψεις της μειοψηφίας.

Αναδημοσίευση απο www.imerazante.gr