Τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος ανέλυσε ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Ιωάννης Φισφής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Φισφής μίλησε για τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γιατροί στο νησί μας τόσο οι νοσοκομειακοί όσο και οι ιδιώτες, πολλά από τα οποία είναι κοινά με γιατρούς σε όλη την περιφέρεια της χώρας μας.

Τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσει το συντομότερο η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε τα μηχανήματα, τα οποία ήταν δωρεά.

Επεσήμανε την ανάγκη να δοθούν επαγγελματικά και οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να έρθουν και να στελεχώσουν το νοσοκομείο μας σε ειδικότητες άκρως απαραίτητες όπως οι παθολόγοι.

Επειδή όμως εκτός από ιατρός είναι και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας ο κ. Φισφής τόνισε πως το νησί μας πάσχει από αθλητικές εγκαταστάσεις τη στιγμή που ο μαζικός αθλητισμός αποτελεί μία από τις λίγες υγιείς διεξόδους για τα παιδιά μας αλλά και για όλους εμάς που κατοικούμε στο νησί. Κάλεσε λοιπόν τους αρμόδιους να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσουν και να αναβαθμιστούν οι εν λόγω εγκαταστάσεις.

Έφερε ως παράδειγμα το κολυμβητήριο του Αργοστολίου που η ημερομηνία παράδοσης του έργου διαδέχεται η μια την άλλη και το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που δεν έχει μπασκέτες εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθρο“Κεφαλονίτης Όνος”: Τιμή και δόξα στους 78 Κεφαλονίτες & Θιακούς ήρωες του 1940-Αλβανία, Οκτώβριος 2022 (μέρος Β)
Επόμενο άρθροΤραυματισμός 85χρονης ημεδαπής επιβάτιδος εντός του Ε/Γ – Ο/Γ «ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ»