Εξαιτίας μηχανικής βλάβης, επιβατικό αεροσκάφος άδειασε καύσιμα πάνω από κατοικημένη περιοχή στο Los Angeles. Σύμφωνα με κάποια άρθρα τα καύσιμα τραυμάτισαν σοβαρά 60 μαθητές οι οποίοι νοσηλεύονται με δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο του Los Angeles. Όμως ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ισχυρισμός:
1. Αεροπλάνο στις ΗΠΑ άδειασε καύσιμα πάνω από δημοτικό σχολείο.

Συμπέρασμα:
1. Το αεροπλάνο άδειασε τα καύσιμα πάνω από κατοικημένη περιοχή, τα σχολεία ήταν παραπάνω από έξι.

2. Περισσότεροι από 60 μαθητές νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση με δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

2. Οι μαθητές που σε αριθμό ξεπερνούσαν τους 20, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και δεν νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση με δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.Παραδείγματα: mixanitouxronou.gr, news247.grtopontiki.grnewsbomb.gronmed.grtromaktiko.grmadata.gr


Τι ισχύει;

Πράγματι, καθότι υπήρξε ανάγκη για έκτακτη προσγείωση, το αεροπλάνο άδειασε τα καύσιμά του πάνω από κατοικημένη περιοχή που υπήρχαν τουλάχιστον 6 σχολεία ενώ αργότερα προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Το αεροσκάφος τύπου Boeing 777 της Delta Airlines με προορισμό την Σανγκάη και αριθμό πτήσης 89, παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα λίγο μετά την απογείωση του με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η επιστροφή του στο αεροδρόμιο.

Αποτέλεσμα της ρίψης ήταν ο τραυματισμός περίπου 60 ατόμων από τα οποία τουλάχιστον τα 20 ήταν παιδιά. Δυνάμεις του Τμήματος Πυρόσβεσης του Λος Άντζελες καθώς και παραϊατρικό προσωπικό κατέφθασαν στο δημοτικό σχολείο του Park Avenue και σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στο Twitter, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε 20 παιδιά και 11 ενήλικες οι οποίοι έφεραν μικρούς τραυματισμούς ενώ κανείς δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το σχολείο βρίσκεται 26 χιλιόμετρα ανατολικά του αεροδρομίου ενώ την ώρα της ρίψης, 2 τάξεις παιδιών βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο.

Η Los Angeles Times επιβεβαιώνει πως δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί και πως κανείς δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Τα ελληνικά άρθρα χρησιμοποίησαν ως πηγή το BBC ωστόσο, στο άρθρο του BBC δεν αναφέρεται ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Αντιθέτως, αναφέρει ρητά πως δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως 60 μαθητές νοσηλεύονται με δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο του Los Angeles μετά τη ρίψη καυσίμων από αεροσκάφος δεν είναι αληθής.

Πηγή: https://www.ellinikahoaxes.gr/

Προηγούμενο άρθροΗ παραπληροφόρηση σχετικά με το πρώτο επί πληρωμή προπτυχιακό πρόγραμμα στο ΕΚΠΑ
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ -ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020