Οι υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου εισέβαλαν στο Καπιτώλιο με σκοπό να διακόψουν τη συνεδρίαση για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία μιας γυναίκας αφού πυροβολήθηκε στο στήθος στο Καπιτώλιο, μεταδίδει το CNN, μετά την εισβολή των ακροδεξιών οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ. Οι υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου εισέβαλαν στο Καπιτώλιο με σκοπό να διακόψουν τη συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν. Σε εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φαίνονται ξεκάθαρα αστυνομικοί που αναγκάστηκαν να βγάλουν όπλα για να σταματήσουν τους δεκάδες υποστηρικτές του Τραμπ που κυκλοφορούσαν σχεδόν ανενόχλητοι.

Την ίδια ώρα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον διέταξε σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 τοπική ώρα (01.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με βίαιες διαδηλώσεις οπαδών του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, την ημέρα που επρόκειτο να επικυρωθεί η νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζον Μπάιντεν. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει έως τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (13.00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής καθώς και οι δημοσιογράφοι.

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέρριψε ένα αίτημα αξιωματούχων της Πόλης της Ουάσινγκτον να αναπτύξει την Εθνική Φρουρά στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Washington Post.

Αστυνομικοί αναγκάστηκαν να βγάλουν όπλα για να σταματήσουν την εισβολή εντός του συνεδριακού χώρου στο Καπιτώλιο

Απίστευτες εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου από τις σκηνές χάους που επικράτησαν εντός του Αμερικανικού Καπιτωλίου, μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που είχε σκοπό να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.  Μάλιστα όπως φαίνεται ξεκάθαρα αστυνομικοί αναγκάστηκαν να βγάλουν όπλα για να σταματήσουν την εισβολή εντός του συνεδριακού χώρου, καθώς εκτός από αυτό, δεκάδες υποστηρικτές του Τραμπ κυκλοφορούσαν σχεδόν ανενόχλητοι. Την ίδια ώρα, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία μιας γυναίκας, αφού πυροβολήθηκε στο στήθος στο Καπιτώλιο, όπως μεταδίδει το CNN.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν πορεία στην Ουάσινγκτον στο περιθώριο αυτής της επίσημης συνεδρίασης. Αφότου άκουσαν την ομιλία του, μερικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το Κογκρέσο, παραβίασαν οδοφράγματα, και η αστυνομία διέταξε την εκκένωση αρκετών κτιρίων. Μάλιστα, αποφασίστηκε να φυγαδευτεί ο αντιπρόεδρος Πενς, ενώ οι διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα της Γερουσίας και μάλιστα οι ενέργειές τους αποτυπώθηκαν σε βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου.

kapitoleio2.jpg
AP Photo/J. Scott Applewhite
kapitoleio3.jpg
AP Photo/Julio Cortez

 LIVE εικόνα από τις εξελίξεις στο Καπιτώλιο

kapitoleio4.jpg

Πηγή: ethnos.gr