Εκκενώθηκε κτήριο στο Καπιτώλιο – Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μ.Πενς, είπε πως δεν θα μπλοκάρει την επικύρωση της «νίκης» Τ.Μπάιντεν

Χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες αρνούνται να δεχθούν τις «νοθευμένες», όπως υποστηρίζουν, εκλογές και έχουμε δραματικές επιπτώσεις. 

Όπως βλέπουμε στα παρακάτω βίντεο πολίτες έκαναν έφοδο στο Καπιτώλιο, μάλιστα έπειτα από την έφοδο τους εκκενώθηκε το κτήριο των γραφείων Cannon House.

Μετά από το κτήριο της Cannon, το προσωπικό που εργάζεται στα κυβερνητικά κτίρια του Καπιτωλίου δέχθηκε μήνυμα για να εκκενώσει τον χώρο και να κατευθυνθεί στους χώρους συγκέντρωσης.

Oι πολίτες μάλιστα έχουν ανέβει τις σκάλες του Καπιτωλίου και όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία έχουν βγει σε μπαλκόνι.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, υποστήριξε πως δεν θα μπλοκάρει την επικύρωση της «νίκης» Τζο Μπάιντεν.

Ο Πενς έστειλε επιστολή σε 535 Γερουσιαστές λέγοντας ότι θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη Συνταγματική διαδικασία. «Μοιράζομαι τις ανησυχίες εκατομμυρίων Αμερικανών για την ακεραιότητα αυτών των εκλογών», έγραψε στην επιστολή ωστόσο.

Ωστόσο, σημείωσε ως αντιπρόεδρος ότι δεν έχει την εξουσία από το σύνταγμα να αποφασίσει ποιες εκλογικές ψήφοι υπολογίζονται και ποιες όχι.

Πρόσθεσε ότι οι αντιπρόεδροι στο παρελθόν διεξήγαγαν «τις διαδικασίες με ομαλό τρόπο, ακόμη και όταν η καταμέτρηση είχε ως αποτέλεσμα την ήττα του κόμματός τους».

«Θεωρώ ότι ο όρκος μου να υποστηρίξω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα με εμποδίζει να διεκδικήσω μονομερή εξουσία για να καθορίσω ποιες εκλογικές ψήφους πρέπει να μετρηθούν και ποιες όχι», είπε. Ολοκληρώθηκε η επιστολή του με μια προσευχή προς τον Θεό: «Συνεδριάζει η Σύνοδος του Κογκρέσου σήμερα, θα κάνω το καθήκον μου να φροντίσω να ανοίξουμε τα πιστοποιητικά των εκλογέων των διαφόρων κρατών, ακούμε αντιρρήσεις από Γερουσιαστές και Αντιπροσώπους και μετράμε τις ψήφους του Εκλογικού Σώματος για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο κατά τρόπο σύμφωνο με το Σύνταγμα, τους νόμους και την ιστορία μας. Βοήθησέ με, λοιπόν, Θεέ μου», συμπλήρωσε, ακόμη, ο Πενς.

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει πως «είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τη χώρα μας και το σύνταγμα μας. Οι πολιτείες θέλουν επανεκλογή. Ο Μάικ Πενς να κάνει το σωστό  αμφισβητώντας την εκλογική διαδικασία».

Δείτε LIVE εικόνα: 

Δείτε τα βίντεο από την έφοδο των πολιτών: 

https://twitter.com/disclosetv/status/1346885646464512000?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1346885908960866307%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fkosmos%2F951562_ektakto-efodos-hiliadon-amerikanon-politon-sto-kapitolio-eno-o-mpens-eipe-pos-den-tha

Πηγή: pronews.gr