Ήρθε η ώρα του Πόρου: Μεγάλη παρέμβαση από τον Δήμο στην παραλία μετά από 54 χρόνια! (εικόνες)

Ένα σημαντικό βήμα για τον Πόρο Κεφαλονιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς μετά από 54 ολόκληρα χρόνια ξεκινά επιτέλους ο επανακαθορισμός του αιγιαλού και της παραλίας από το λιμάνι μέχρι τα Ράγια.

Ο τοπογράφος μηχανικός του Δήμου Αργοστολίου, Γεράσιμος Φιλιππάτος, ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας, επισημαίνοντας με μετριοπάθεια πως δεν πρόκειται για λόγο περιαυτολογίας αλλά για μια απλή – και απαραίτητη – διαπίστωση: η χάραξη προχωρά, όπως είχε γίνει πρόσφατα και στον Κούταβο.

Η εξέλιξη αυτή πραγματοποιείται επί δημοτικής αρχής Θεόφιλου Μιχαλάτου, δίνοντας νέα πνοή σε μια παραθαλάσσια περιοχή με αναπτυξιακές δυνατότητες και ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.

Ο επανακαθορισμός του αιγιαλού αποτελεί κρίσιμη παρέμβαση για την οριοθέτηση, την προστασία και τη σωστή αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης του Πόρου, κάτι που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο σε μελλοντικά έργα υποδομής και τουριστικής ανάπτυξης.