Στην Ιθάκη ήρθε χτες Σάββατο 16-19 ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον υφ. παρά τω Πρωθυπουργό αρμόδιο για την κρατική αρωγή και την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, καθώς και τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργί9ου.
Ο Υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στις ζημιές που έχει υποστεί το νησί εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος», ενώ είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της Ιθάκης και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν εξαιτίας της κακοκαιρίας. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο
. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού με συμμετοχή του Δημάρχου Διονύσιου Στανίτσα,
Έπαρχου Ιθάκης, Αθανάσιου Λιβιτσάνη,Αντιδημάρχων, Προέδρου Δ.Σ, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και τους Διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Κατά την επίσκεψή, του ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε:
«Με εντολή του Πρωθυπουργού ήρθαμε να επισκεφθούμε ειδικά την Ιθάκη, γιατί είναι η περιοχή της Ελλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από αυτή τη φυσική καταστροφή, τον «Μπάλλο», όπως τον ονομάσαμε. Η Ιθάκη έχει δεχτεί τόσο μεγάλο όγκο νερού που σύμφωνα με τις στατιστικές, όπως πληροφορήθηκα από τους ειδικούς, αποτελεί το τέταρτο ή το πέμπτο ρεκόρ βροχόπτωσης. 345 χιλιοστά σε αυτό το μικρό νησί. Αντιλαμβάνεστε τι ζημιές έχουν γίνει.
Οι Υπουργοί ενημέρωσαν ότι έδωσαν εντολή σε όλες τις υπηρεσίες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για αποζημιώσεις καθώς και για έκτακτες επιχορήγησεις προς το Δήμο για αποκατάσταση των υποδομών.
Ακόμα ξεκινά μελέτη με εντολή του Υπουργού για την διευθέτηση των ρεμάτων του νησιού.

Στην Ιθάκη ήρθε χτες Σάββατο 16-19 ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος…

Posted by Stanitsas Dionisis on Saturday, October 16, 2021

Προηγούμενο άρθρο“Εύχομαι να είναι το τελευταίο κακό που περάσαμε”
Επόμενο άρθροΈτσι φτιάχτηκαν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, θέμα χρόνου τα εμβόλια κατά του καρκίνου