Η Περιφερειάρχης μας, κυρία Ρόδη Κράτσα την Τετάρτη 10/6 επισκέφθηκε την Ιθάκη.
Την υποδέχτηκε στον Πίσω Αετό, ο Έπαρχος Ιθάκης, ο οποίος την ενημέρωσε για το έργο, που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης του. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Σταυρό και ενημερώθηκε για το ζωηρό ενδιαφέρον Επαρχείου και Δήμου για το Ενετικό Παλάτι του Τζαννή και την επισκευή, αναστήλωση και μετατροπή του σε ένα σύγχρονο μουσείο που θα στεγάσει με σεβασμό στη σημασία του Οδυσσειακού ζητήματος τη συλλογή του υφιστάμενου μουσείου. Έπιπρόσθετα θα αποδοθούν κοινόχρηστοι χώροι ενός περίπου στρέμματος στο κέντρο της κοινότητας Σταυρού, αλλάζοντας τη φυσιογνωμία αλλά και τη λειτουργία του χώρου. Ενοποιείται χωροταξικά με το Οδυσσειακό πάρκο και την έκθεση της συλλογής Δημητρίου Παίζη (Δανιά).
Στο Επαρχείο Ιθάκης στη συνέχεια, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Δήμαρχος Ιθάκης, συνυπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την Ανάδειξη Αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Αθανασίου. Ακολούθησε συζήτηση σε ολιγομελή συνάντηση, για θέματα και προβλήματα του νησιού μας καθώς και προγραμματισμός έργων και στοχοθεσία.

Η Περιφερειάρχης μας, κυρία Ρόδη Κράτσα την Τετάρτη 10/6 επισκέφθηκε την Ιθάκη. Την υποδέχτηκε στον Πίσω Αετό, ο…

Δημοσιεύτηκε από Thanasis Livitsanis στις Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Προηγούμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι: Ενταλμα σύλληψης για τη βασική ύποπτη
Επόμενο άρθροΘεόφιλος “εφ’όλης της ύλης”: Για τον τουρισμό, για την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων, για την πλωτή του Πόρου, για τα τραπεζοκαθίσματα, για την ΚΕΔΗΚΕ, για το νέο ΦΟΣΔΑ, για την αντικεραυνική προστασία & για την καθαριότητα