Καλά θα κάνει η Λαικη Συσπειρωση Ιθάκης πριν μιλήσει για πλυντήριο της Δημοτικής Αρχής Στανίτσα να μας πει η ίδια τις κοινωνικές Δράσεις που έχει κάνει πλήν του να ψήνει σουβλάκια και να κάνει χοροεσπερίδες.
Μακριά λοιπόν από μας αυτά, οι δράσεις που Κάνει το Κοινωνικό Ιατρείο με εθελοντές γιατρούς που έχουν βοηθήσει πολλούς Ιθακήσιους δεν θα τις συσχετίζει με σκάνδαλα των Αθηνών.
Ειναι ΝΤΡΟΠΗ να κατηγορεί τους εθελοντές Ιθακήσιους, όση λάσπη και να πετά δεν μας αγγίζει.
Θα συνεχίζουμε να κάνουμε δράσεις οι οποίες βοηθούν το Κοινωνικο Σύνολο.
Άλλωστε η Λαική Συσπείρωση έχει αποδείξει μέχρι σήμερα Πρώτα το Κόμμα μετά το Νησί.
Ο Δήμαρχος Ιθάκης
Διονύσης Γερ Στανίτσας

Καλά θα κάνει η Λαικη Συσπειρωση Ιθάκης πριν μιλήσει για πλυντήριο της Δημοτικής Αρχής Στανίτσα να μας πει η ίδια τις…

Posted by Stanitsas Dionisis on Monday, November 21, 2022

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή Στανίτσα λειτουργεί ως το καλύτερο πλυντήριο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις
Σε μια χρονική περίοδο όπου βοά ο τόπος από τις αποκαλύψεις (αληθινές ή όχι) μιας υπερπροβεβλημένης ΜΚΟ , της Κιβωτού του Κόσμου, η δημοτική αρχή ιθάκης αναπαράγει αυτολεξεί το κρατικό δελτίο τύπου και διαφημίζει τα ψίχουλα – σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν και την υποχρέωση της πολιτείας να τις καλύψει – που υπόσχεται να δώσει δώσει ο γ.γ. Ναυτιλίας Κουτουλάκης, μέσω της ΜΚΟ «Φαιναρέτη» , σε νέα ζευγάρια και εγκύους πριν και μετά τον τοκετό.
Δεν είναι πρώτη φορά άλλωστε που η διοίκηση του Δήμου Ιθάκης στοιχίζεται δίπλα σε μια ΜΚΟ (όπως έκανε στο παρελθόν με αυτή των μεγαλογιατρών για τον Ιατρικό Τουρισμό ή μέσω της Action Hellas που ξέπλυνε ακόμα και την οικογένεια Γλύξμπουργκ), προκειμένου να καλύψει την πλήρη απουσία και αδιαφορία του κράτους σχετικά με τις υγειονομικές παροχές στο νησί μας.
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν τη διαχρονική θέση του ΚΚΕ , ότι η κοινωνική πρόνοια και η υγεία , δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια των κάθε είδους ιδιωτών, ΜΚΟ, επιχειρηματιών, εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και διαφόρων “φιλανθρώπων». Κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να δυναμώσουμε τον αγώνα,
• για δημόσια και δωρεάν κοινωνική πρόνοια και υγεία ,
• για την σύσταση ισχυρών κρατικών δομών που θα φροντίζουν για όλα αυτά.
Κανένας συμβιβασμός με τη σήψη της σημερινής εκμεταλλευτικής κοινωνίας που αφήνει αυτές τις κοινωνικές παροχές να γίνονται εργαλεία προβολής ευάλωτες κι απροστάτευτες στα χέρια διαφόρων ΜΚΟ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.Ιθάκη 22-11-2022Για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή Στανίτσα λειτουργεί…

Posted by Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης on Monday, November 21, 2022

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Βιβλία από το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου στην ακριτική Γαύδο [εικόνες]
Επόμενο άρθροΤροχαίο με τους θαμώνες καφετέριας να σώζονται για λίγα εκατοστά – Εικόνες από το σημείο