Και τώρα Συμφωνία Πρεσπών -Ποιοι είναι οι 151 -Οι σίγουροι και τα…ερωτηματικά

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Λυκούδης συνεχίζουν να εμφανίζονται ως οι καθοριστικοί παράγοντες για να λάβει η συμφωνία των Πρεσπών τον μαγικό αριθμό των 151 ψήφων που έχει θέσει ο πρωθυπουργός ως προϋπόθεση προκειμένου να μην αμφισβητηθεί πολιτικά η εγκυρότητα της ψηφοφορίας.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα λοιπόν, την συμφωνία θα ψηφίσουν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Σπύρος Δανέλλης. Η Κατερίνα Παπακώστα θεωρείται ανάμεσα στους βουλευτές που θα δώσουν την θετική της ψήφο παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό εξέφρασε τον προβληματισμό της για το θέμα.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα κάνουν οι τρείς βουλευτές του Ποταμιού, αν και η χθεσινή δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι η θετική ψήφος στην συμφωνία των Πρεσπών δεν θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δημιούργησε νέες προσδοκίες στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην κυβέρνηση δεν περιμένουν να λάβουν τις ψήφους του Γιώργου Αμυρά και τουΓρηγόρη Ψαριανού.

Οι πληροφορίες λένε ότι εφόσον το ΚΙΝΑΛ δεν βάλει κομματική πειθαρχία δεν αποκλείεται δυο βουλευτές του κόμματος της Φώφης Γεννηματά να υπερψηφίσουν την συμφωνία. Αυτοί είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ και ο Δημήτρης Κρεμαστινός από το ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένο πάντως ότι η ψηφοφορία θα πάει για την ερχόμενη εβδομάδακανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι οι συσχετισμοί θα εξακολουθήσουν να είναι οι ίδιοι μέχρι τέλους.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr