Κάλπες τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου – Οι πιθανότερες ημερομηνίες για τις εκλογές – Πότε θα τις προκηρύξει ο Τσίπρας

Δυο ημερομηνίες μελετά η κυβέρνηση για τις εκλογές το φθινόπωροσύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr. Η μία είναι η τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου δηλαδή στις  29 του μηνός και η δεύτερη την πρώτη Κυριακή του επόμενου μήνα δηλαδή στις 6 Οκτωβρίου.

Αυτές είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες για να στηθούν οι κάλπες, αν και εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει με βάση τον προγραμματισμό της και εφόσον δεν προκύψει κάποιο πολιτικό ατύχημα που θα αναγκάσει το Μέγαρο Μαξίμου να επανακαθορίσει τον σχεδιασμό του.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι αυτές οι δυο ημερομηνίες είναι οι καταλληλότερες καθώς είναι λίγο μετά το καλοκαίρι –όπου γενικότερα οι πολίτες εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι- και πριν γίνει η δεύτερη αξιολόγηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στα μέσα Οκτωβρίου.

Θεωρούν ακόμα σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός θα έχει πάει στην έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου εκεί θα έχει κάνει απολογισμό για το τι έκανε η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο ενώ θα εξαγγείλει και νέο πακέτο θετικών μέτρων που θα περιλαμβάνει και προσλήψεις.

Παράλληλα με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομία – λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα-  θα διαμορφώσει  και το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης όχι μόνο ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση αλλά ανάμεσα τις επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης πολιτικής (απολύσεις, κατάργηση ή μείωση επιδομάτων) και της κοινωνικής πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την Έλενα Κουντουράκαι τον Σπύρο Δανέλλη – όπου βάσει της ρύθμισης Σαμαρά τα δυο αυτά στελέχη πρέπει να παραιτηθούν τώρα από βουλευτές για να είναι υποψήφιοι στην ευρωβουλή- τα στελέχη της Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑείναι αυτός που επιθυμεί την ένταξη των δυο πολιτικών στελεχών στο ευρωψηφοδέλτιο αναγνωρίζοντάς τους ότι στήριξαν την κυβέρνηση χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα και γι’ αυτό η κυβέρνηση θα βρει λύση.

Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει η νέα ρύθμιση στη Βουλή βάσει της οποίας ένας βουλευτής θα μπορεί να βάλει υποψηφιότητα στην ευρωβουλή και να παραιτηθεί μόνο εφόσον εκλεγεί. Έτσι ακόμα και αν εκλεγούν οι δυο βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός, μετά την ορκωμοσία τους στα τέλη Ιουλίου, θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών παίρνοντας λίγο χρόνο επιπλέον από τις 40 ημέρες που του δίνει το Σύνταγμα για προεκλογική περίοδο, όπως στο παρελθόν είχε κάνει και ο Κώστας Σημίτης.

Άλλωστε κανένας δεν θα μπορεί να ζητήσει μέσα στην τουριστική περίοδο επίσπευση της εκλογικής αναμέτρησης καθώς η ελληνική οικονομία ευελπιστεί να πάρει μια μεγάλη ανάσα τους καλοκαιρινούς μήνες

Αναδημοσιευση από www.newsit.gr