Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις 22 Νοεμβρίου με απόφασή του ενέκρινε τη σύμβαση εκπόνησης μελέτης για το ΓΠΣ Master Plan του λιμένα Αργοστολίου.

Το Υπουργείο έδωσε οδηγίες στους μελετητές ώστε να τροποποιήσουν το σχεδιασμό και να λάβουν υπόψη την άποψη της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράστηκε από τους φορείς της. Ιδίως την απόφαση 90/21 του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για τη μεταφορά του εμπορικού λιμένα εκτός του αστικού ιστού της πόλης.

Η αποτελεσματική παρέμβαση που είχαμε από κοινού με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Αργοστολίου, ήταν καθοριστική για να γίνουν σεβαστές οι τεκμηριωμένες παρατηρήσεις μας και το Υπουργείο να αποδεχθεί την άποψη της τοπικής μας κοινωνίας.

Η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού συμβάλλει ώστε τα νησιά μας να πετυχαίνουν τους στόχους που έχουμε θέσει και αυτό αποτελεί οδηγό μας και για άλλα ζητήματα για τα οποία εργαζόμαστε με τα αρμόδια Υπουργεία.

 

 Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Προηγούμενο άρθρο“Ο παραλογισμός και η κοινωνική ανευθυνότητα σε όλο τους το μεγαλείο”
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Ο ΑΣ Ιόνιος Σάμης αναβάλλει τα σημερινά μαθήματα στη σχολή λόγω κρούσματος κορωνοιού στο Γυμνάσιο-Τι έδειξαν τα test