Συγχαρητήρια στη Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου για την προσφορά της.
🏛 Χθες πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη εκδήλωση, με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Δρυμού Αίνου.
🌲 Η προσφορά των εργαζομένων της Μονάδας Διαχείρισης στην προστασία, επιστημονική μελέτη και ανάδειξη της σημασίας του Αίνου είναι εξαιρετική και αξίζει τη στήριξή μας.
👉 Στο χαιρετισμό μου αναφέρθηκα σε αλλαγές που συνέβησαν στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις προστατευόμενες περιοχές στη χώρα μας, αλλά και σε όσα έχουν γίνει τα τελευταία 3 χρόνια στον τόπο μας.
✅ Μέσω του νεοσύστατου ΟΦΥΠΕΚΑ, η χρηματοδότηση για τους φορείς που διαχειρίζονται προστατευόμενες περιοχές έχει αυξηθεί 40% σε σχέση με το 2019, ενώ οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν εργασιακή ασφάλεια μέσω μόνιμων θέσεων εργασίας.
🔷 Στον τόπο μας αναβαθμίζεται στην πράξη η μέριμνα για το φυσικό περιβάλλον:
✅ Το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενισχύθηκε με 120.000 ευρώ για τη στήριξή εντός του δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO
✅ Για πρώτη φορά από το 1997 πραγματοποιήθηκαν στην Κεφαλονιά καθαρισμοί δασικών εκτάσεων από εξειδικευμένα συνεργεία, σε έκταση 270 στρεμμάτων με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ
✅ Για τα άγρια άλογα του Αίνου είναι σε εξέλιξη δύο προγράμματα προϋπολογισμού 97.000 ευρώ για την καλύτερη διαχείρισή τους και την τοποθέτηση φωτοπαγίδων σε πηγές νερού.
✅ Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας η χώρα μας είχε φέτος διπλάσια εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης σε σχέση με το 2019, ενώ στην Κεφαλονιά ιδρύθηκαν 2 νέα πυροσβεστικά κλιμάκια.
✅ Παράλληλα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για τον εξορθολογισμό των χρήσεων γης που είναι βασική προϋπόθεση για την προστασία του περιβάλλοντος. Ήδη στην Κεφαλονιά είχαμε την κύρωση των δασικών χαρτών και την χρηματοδότηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.
📌 Η προσπάθεια για την προστασία του Εθνικού Δρυμού του Αίνου συνεχίζεται. Με τη συνεργασία όλων των φορέων μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα

👏 Συγχαρητήρια στη Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου για την προσφορά της.🏛 Χθες πραγματοποιήθηκε στην…

Posted by Παναγής Καππάτος on Sunday, November 27, 2022

Προηγούμενο άρθροΕπαγγελματίες: Ποδαρικό με φουσκωμένες εισφορές κάνει το 2023 – Αυξήσεις από 231 έως 622 ευρώ
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Γιορτάστηκε και φέτος στο Αργοστόλι η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης [εικόνες]