Καππάτος: Ένα πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος γίνεται πραγματικότητα (βίντεο)

Ένα πάγιο αίτημα του Ελληνικού αναπηρικού κινήματος γίνεται πραγματικότητα καθώς αναβαθμίζεται θεσμικά ο σχεδιασμός πολιτικών για τα Άτομα με Αναπηρία.

Με το νομοσχέδιο του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη δημιουργείται για πρώτη φορά συμβουλευτικό σώμα υπό τον Πρωθυπουργό για θέματα Ατόμων με Αναπηρία, η Εθνική Επιτροπή Προσβασιμότητας, κάτι που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Η νέα Επιτροπή θα επεξεργαστεί και θα προτείνει πολιτικές που θα βελτιώσουν τη ζωή των συμπολιτών μας ΑμεΑ.

Κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τόνισα επίσης τη σημασία της αναβάθμισης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ώστε για πρώτη φορά το Περιβάλλον και η προστασία του να αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και αρμοδιότητα της Επιτροπής, κάτι άλλωστε που επικρότησαν και οι περιβαλλοντικοί φορείς που τοποθετήθηκαν για το νομοσχέδιο.

Τέλος, με το νομοσχέδιο η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής μετεξελίσσεται ώστε να συμπεριλαμβάνεται πλέον και ο τομέας της Τεχνοηθικής, σε μια εποχή που οι εξελίξεις στην γενετική ιατρική, την τεχνολογία, τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργούν νέα ηθικά ζητήματα και προκλήσεις για την καθημερινότητά μας.

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=fIiWfVCn7Zo&feature=youtu.be

Κείμενο: https://bit.ly/3dhdlBs

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης