Χθες βρέθηκα στην Ιθάκη με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας κ. Ευθύμιο Λέκκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Σταύρο Τραυλό και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Μηλιώτη.

Ο κ. Λέκκας μετέβη στο νησί μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Στανίτσα ώστε να γίνει εκτίμηση της κατάστασης μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Βρεθήκαμε στις πληγείσες περιοχές και τα ρέματα της Ιθάκης. Οι αυτοψίες βοηθούν ώστε ο κ. Λέκκας και οι συνεργάτες του να καταρτίσουν προτάσεις προστασίας του νησιού για το βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων.

Στη συνέχεια συμμετείχαμε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο για την αποτίμηση της κατάστασης στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Στανίτσας, ο Έπαρχος κ. Λιβιτσάνης, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Τραυλός και Μηλιώτης.

Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα και βρίσκεται στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως μετά την κακοκαιρία «Ιανός», ο Δήμος Ιθάκης έχει στη διάθεσή του επαρκείς πόρους για την αποκατάσταση των καταστροφών και υποστήριξη για το σχεδιασμό αποτελεσματικών παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ή αύριο ανακοινώνεται το ύψος της οικονομικής στήριξης της Κυβέρνησης για την Ιθάκη.

Ιθάκη-Λέκκας-Καππάτος

Posted by Σελίδα: Blog on Tuesday, October 19, 2021

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Μείωση τελών κοινοχρήστων χώρων σε 7 επιχειρήσεις λόγω κορωνοιού (απόφαση)
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή η Μαργαρίτα Βαβάση