Τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο συναντήσαμε σήμερα με τον Δήμαρχο Σάμης Γεράσιμο Μονιά.

Κατά την προγραμματισμένη σύσκεψη εργασίας, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε στον Υπουργό βασικά ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.  Το πρώτο αφορά στις καταστροφές που άφησε στο πέρασμά του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και το δεύτερο σε διαχειριστικά θέματα, ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Σάμης μετά την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς.

Από τη συνάντησή μας προέκυψε η δέσμευση του Υπουργού να εξετάσει τη δυνατότητα επιπλέον ενίσχυσης του Δήμου Σάμης με 900.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης των καταστροφών του «Ιανού» καθώς και  να παρακολουθεί στενά την ομαλή εξέλιξη των νέων Δήμων του νησιού μας, σε συνέχεια της τελευταίας διοικητικής αναδιάρθρωσης.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης εξέφρασα στον Δήμαρχο κ. Μονιά την αμέριστη στήριξή μου για τα ζητήματα που απασχολούν τη περιοχή ευθύνης του. Πρώτο μου μέλημα, ιδιαίτερα υπό τις ασφυκτικές υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε, είναι κανένας δήμος της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να μη μείνει πίσω!

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Ναυτιλίας: Συγκροτήθηκε επιτροπή εξέτασης θεμάτων ανέλκυσης, απομάκρυνσης ναυαγίων και επιβλαβών πλοίων στην περιοχή αρμοδιότητας Λ/Χ Κεφαλληνίας και Λιμενικών Αρχών Υπαγωγής του (ονόματα)
Επόμενο άρθροΑργοστόλι: Συνεχίζονται & σήμερα οι επιδιορθώσεις στο έργο της πλατείας (pics)