Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Κεφαλονίας-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, είχα την τιμή να χαρακτηριστώ «ψεύτης» για την επιλογή μου να στηλιτεύσω στη Βουλή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει ΠΑΡΩΝ επι της αρχής στο νομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις από τον «Ιανό».

Όπως ΠΑΡΩΝ δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και σε επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν ενισχύσεις.

Όπως ΠΑΡΩΝ δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και σε τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την 20η Οκτωβρίου, για τις αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

 

Αρκεί να παραθέσω το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ, που είναι γνωστό ότι εκφράζει τις επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.avgi.gr/politiki/367746_olometopi-epithesi-syriza-sti-nd

Αντίθετα με την ΑΥΓΗ, η Ν.Ε. Κεφαλονίας-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επί λέξει στην ανακοίνωσή της: «Το νομοσχέδιο που ήρθε προς ψήφιση στις 28 Σεπτεμβρίου και αφορούσε τις πληγείσες περιοχές των νησιών μας, υπερψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές μας»

Ποια είναι η πραγματικότητα λοιπόν;

Αυτή του δημοσιεύματος της ΑΥΓΗΣ που γράφει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ΠΑΡΩΝ ή αυτή της ανακοίνωσής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονίας-Ιθάκης που γράφει ότι το νομοσχέδιο «υπερψηφίστηκε» από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Με περισσότερες λεπτομέρειες, για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών:

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ΠΑΡΩΝ επι της αρχής του ΟΛΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

 

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 5 για την προστασία των θέσεων εργασίας και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 534 ευρώ στους εργαζόμενους χάρη στη δυνατότητα οι επιχειρήσεις των πληγέντων περιοχών να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

 

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 6 για τη στελέχωση των επιτροπών εκτίμησης και καταγραφής των ζημιών για επιχορήγηση επιχειρήσεων μετά από τη Θεομηνία. Ίσως το πιο σημαντικό άρθρο. Αν καθημερινά διαβάζουμε για τις αποζημιώσεις στους συμπολίτες μας, σε χρόνο ασυνήθιστα γρήγορο για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους, είναι γιατί η Βουλή νομοθέτησε για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

 

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΟΧΙ στο άρθρο 8 για την παράταση ισχύος του προγράμματος «Επίδομα Στέγασης»!

 

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 9 με το οποίο δίνεται διευκόλυνση στους πολίτες να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ του 2020 σε περισσότερες (6) δόσεις.

 

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ΠΑΡΩΝ στην τροπολογία 519/87 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (συνεδρίαση της 20ης Οκτωβρίου) με την οποία καθίσταται δυνατή η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την θεομηνία της 9ης Αυγούστου στην Εύβοια και τον «Ιανό», καθώς επιταχύνεται η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες, ενώ ορίζεται ότι το όριο αποζημίωσης αφορά στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής που ζημιώθηκε. Επιπλέον, διευρύνεται η κάλυψη των ζημιών από πλημμύρες και λοιπές θεομηνίες στα μέσα παραγωγής και στα αποθηκευμένα προϊόντα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΝΑΙ στα:

 • Άρθρο 1: Χορήγηση οικονοµικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του µεσογειακού κυκλώνα «Ιανός»

 

 • Άρθρο 2: Αφορολόγητο και ακατάσχετο των πάσης φύσεως ενισχύσεων προς τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του µεσογειακού κυκλώνα «Ιανός»

 

 • Άρθρο 3: Αναστολή µέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε πληγείσες περιοχές λόγω της πορείας του µεσογειακού κυκλώνα «Ιανός»

 

 • Άρθρο 4: Παράταση συµβάσεων εργασίας προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισµένου Χρόνου Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραµµατείας Υποδοµών του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών

 

 • Άρθρο 7: Παράταση προθεσµιών στους δήµους που επλήγησαν από θεοµηνίες

 

Όλα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών στο διαδίκτυο από τη σελίδα της Βουλής:

https://bit.ly/34DM2N1

https://bit.ly/34BWbcQ

 

Η νέα αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να χαρακτηρίζει τα πάντα ως «ψέματα». Με βάση τις ημέρες της διακυβέρνησής του, όταν έκανε τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε, φαίνεται ότι κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει το προεκλογικό πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε από τους Έλληνες πολίτες και αυτό το καταφέρνουμε ακόμα και σε οικονομικές συνθήκες πρωτόγνωρες για όλη την Ευρώπη.

Οι πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης έχουν μνήμη και μπορούν να κάνουν καθημερινά τις συγκρίσεις. Να κρίνουν αν ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε καλύτερα ή χειρότερα σε σχέση με αντίστοιχες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών του παρελθόντος και στη διαχείριση κρίσεων γενικότερα.

Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, όταν οι πολίτες βλέπουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται από ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο, δεν αντιλαμβάνομαι ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα να μην έχεις άποψη και να δηλώνεις ΠΑΡΩΝ.

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Προηγούμενο άρθροΣυγκλονίζει ο Αντίνοος Αλμπάνης: «Η φωτογραφία τραβήχτηκε την ήμερα που ήθελα να ουρλιάξω…» (pic)
Επόμενο άρθροΘρίλερ στα νερά του Σαουθάμπτον: Ο Έλληνας καπετάνιος που αντιμετώπισε πειρατές – Θαυμασμός από Μπόρις Τζόνσον (video)