Καππάτος: Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα πολιτισμού που έχουν σχεδιαστεί ποτέ στον τόπο μας, με προϋπολογισμό σχεδόν 1.600.000 ευρώ.

Ένταξη του έργου προστασίας και ανάδειξης του Θολωτού Τάφου Τζαννάτων στο ΕΣΠΑ

Η ανακοίνωση ένταξης του έργου «Προστασία και ανάδειξη του Θολωτού Τάφου στα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλονιάς» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών για την ανάδειξη της μνημειακής κληρονομιάς του τόπου μας.

Για να φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε να ξεπεραστούν συνεχόμενα εμπόδια που οδηγούσαν αρχικά στην απένταξη του έργου και ακολούθως σε ένα έργο με πολύ μικρότερο προϋπολογισμό, διαφορετικό από την εγκεκριμένη μελέτη του ΚΑΣ, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες προστασίας και ανάδειξης του μνημείου.

Τελικά οι προσπάθειες πολλών φορέων και προσώπων δικαιώνουν το στόχο ένταξης στο ΕΣΠΑ και για αυτό το σκοπό πετύχαμε το έργο να αναλάβει κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων) ώστε να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες εκτέλεσής του.

Ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ κ. Διδασκάλου και όλους τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών που στήριξαν και εργάστηκαν για την ένταξη του έργου σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εγκρίνει το ΚΑΣ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην οικογένεια Βεργωτή και την Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλονιάς για τη χρηματοδότηση της μελέτης που ενέκρινε το ΚΑΣ.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα πολιτισμού που έχουν σχεδιαστεί ποτέ στον τόπο μας, με προϋπολογισμό σχεδόν 1.600.000 ευρώ.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης