Καππάτος: “Εμείς οι Έλληνες και όλοι οι χριστιανοί όταν θα περνάμε έξω από την Αγία Σοφία θα κάνουμε πάντα τον σταυρό μας. Και εγώ κρυφά και μέσα στην Αγία Σοφία. Κρυφά, γιατί θα συλληφθώ διαφορετικά.»

«Θα ήθελα να πω στον κ. Ερντογάν ότι ό,τι ψηφιακές προσπάθειες και να κάνει και ό,τι ψηφιακά μέσα και να χρησιμοποιήσει και ό,τι ηλεκτρονικά μέσα χρησιμοποιήσει για να καλύψει τις αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά, δεν θα μπορέσει να τις καλύψει. Όλες τις βιαιότητες που έκαναν στο παρελθόν για να τα καλύψουν, δεν τα κατάφεραν, γιατί σήμερα βρίσκονται εκεί όλα.

Εκεί βρίσκεται η Αγία Σοφία, η οποία πρέπει να του πω ότι είναι η καρδιά του χριστιανισμού, η καρδιά του ορθόδοξου χριστιανισμού και ολόκληρου του χριστιανισμού. Άρα, όσο αυτή η καρδιά υπάρχει εκεί, θα ζει και θα λειτουργεί και θα εκπέμπει φως για τον χριστιανισμό. Όλες οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό. Αν θυμάστε, οι Τούρκοι έχουν φτιάξει απέναντι το Μπλε Τζαμί, το οποίο είναι μία κακή απομίμηση -αν θέλετε- της Αγίας Σοφίας. Δεν μπορεί να καταφέρει να έχει τον συμβολισμό τον οποίο έχει η Αγία Σοφία.

Και τελειώνω σε αυτό το θέμα. Όσες προσπάθειες και αν κάνει ο Πρόεδρος Ερντογάν, εμείς οι Έλληνες και όλοι οι χριστιανοί όταν θα περνάμε έξω από την Αγία Σοφία θα κάνουμε πάντα τον σταυρό μας. Και εγώ κρυφά και μέσα στην Αγία Σοφία. Κρυφά, γιατί θα συλληφθώ διαφορετικά.»

https://www.facebook.com/panagiskappatosgr/videos/636355380304772/

Από το fb του Παναγής Καππάτος