Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.
 Με την Γενική Γραμματέα κ. Καλογήρου συζητήσαμε θέματα νησιωτικής πολιτικής.
 Για τις προϋποθέσεις προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού, ένα κοινό πρόβλημα της νησιωτικής Ελλάδας. Η κ. Καλογήρου μου μετάφερε την εικόνα που έχει σχηματίσει από επαφές που έχει με όλους τους βουλευτές νησιωτικών περιοχών.
 Για το αίτημα του Δήμου Ιθάκης για ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης με στόχο την υδροδότηση του νότιου τμήματος του νησιού (Βαθύ και Περαχώρι). Συμφωνήσαμε να αναζητήσουμε τρόπους υλοποίησης αυτής της παρέμβασης σε συνεργασία με το Δήμο Ιθάκης.
 Στη συνέχεια είχα συνεργασία με τον κ. Υπουργό και την κ. Γενική Γραμματέα.
 Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το αίτημα που έχει υποβάλλει ο Δήμος Σάμης για τη χρηματοδότηση του καθαρισμού του πυθμένα του λιμανιού της Αγίας Ευφημίας με 1.000.000 ευρώ. Ο Υπουργός αποδέχθηκε την αναγκαιότητα του έργου και για αυτό το λόγο θα ζητήσει τη χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
 Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποτελεί ένα αναβαθμισμένο θεσμικά οργανισμό με κρίσιμες αρμοδιότητες για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υπουργό για την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Σάμης για την Αγία Ευφημία.
Ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση με 1.600.000 ευρώ της μελέτης του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στη λεκάνη απορροής Πυλάρου.

🔶 Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα…

Posted by Παναγής Καππάτος on Wednesday, March 17, 2021

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Υποδομών: Μερική ανάκληση απόφασης για φυσικά πρόσωπα-πληγέντες του ΙΑΝΟΥ-Δείτε τη νέα απόφαση (έγγραφο)

Διαβάστε επίσης: Αποζημιώσεις ΙΑΝΟΥ: Στη Βουλή η μεγάλη καθυστέρηση-“Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες”

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Υποδομών: 308.326,68 ευρώ για τους σεισμούς του 2014 & 42.993,09 ευρώ για τους σεισμούς του 2015 (απόφαση)

Διαβάστε επίσης: Κεφαλονιά: Διακοπές ρεύματος αύριο σε 4 περιοχές-Δείτε ποιες είναι

Προηγούμενο άρθροΔημόσιο: Έχετε sms στο κινητό σας – Τι είναι το notify.gov.gr
Επόμενο άρθροΈνα υπέροχο ουράνιο τόξο πάνω από το Αργοστόλι