Καππάτος: Θα αποζημιωθούν πάνω από 1000 συμπατριώτες μας για τον ΙΑΝΟ-Πιθανή η παράταση για αιτήσεις και μετά από τις 30 Νοεμβρίου-Θα γίνουν έλεγχοι σε όσους πήραν χρήματα-Υπάρχει ανάκληση αιτήσεων” (ηχητικό)

Αγαπητό kefalonia magazine

Στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου στον Ιόνιαν Γκάλαξι, μίλησε ο βουλευτής του Νομού Παναγής Καππάτος και για “φλέγον” ζήτημα των αποζημιώσεων του ΙΑΝΟΥ και των ελέγχων.

Όπως είπε ο βουλευτής “Οι αποζημιώσεις δίνονται άμεσα και καθημερινά. Πάνω από 1000 συμπολίτες μας θα αποζημιωθούν. Εξετάζεται να δοθεί και παράταση από το Υπουργείο στην προθεσμία που λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Υπάρχει ανάκληση αιτήσεων αλλά δεν γνωρίζω τον λόγω. Μέχρι πριν μία εβδομάδα ήταν 100 αιτήσεις που ανακλήθηκαν. Τώρα όταν κάποιος συμπληρώνει την αίτηση στην πλατφόρμα, θα πρέπει να διαβάσει τις 2 τελευταίες παραγράφους. Καλείται πριν υπογράψει να γνωρίζει αν είναι αληθή αυτά που γράφει και ποιες επιπτώσεις θα υπάρξουν αν δεν είναι. Σε ότι αφορά τον έλεγχο γίνεται σε δύο στάδια. Πρώτον ελέγχεται αν όντως η κατοικία ή το κτίριο είναι δικό σου, πιστώνονται τα χρήματα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο βασικός έλεγχος.

Ακούστε όσα είπε ο βουλευτής (από το 4:00 και μετά) εδώ

Ο τοπικός αναλυτής