Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με όλα τα νέα μέτρα και τα πρόστιμα που ισχύουν από σήμερα, ενόψει της δεύτερη ολικής καραντίνας  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα δημοσιεύθηκε η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.71342 με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

ΦΕΚ

Yπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, προηγουμένως τα μέτρα είχαν δημοσιευθεί στο gov.gr.

Τα είχε εξειδικεύσει ο Χαρδαλιάς

Την Παρασκευή τα μέτρα είχε εξειδικεύσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

Είναι ανάλογα του lockdown  της Άνοιξης με κάποιες διαφοροποιήσεις. Όσο για τα πρόστιμα, αυτή τη φορά είναι πολύ πιο τσουχτερά.  

Συγκεκριμένα, διπλασιάζεται το πρόστιμο για μη τήρηση κανόνων όπως:

-Μη χρήση μάσκας

-Μη τήρηση αποστάσεων

-Ψευδής δήλωση SMS, ή βεβαίωσης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το πρόστιμο από 150 φτάνει στα 300 ευρώ.

Για τους εργοδότες το πρόστιμο πλαστής ή ψευδούς βεβαίωσης φτάνει στα 500 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα αναστολής λειτουργίας, το πρόστιμο φτάνει τα 5.000 ευρώ, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για της λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων στις 3.000 ευρώ.

Εργαζόμενοι

Για τους εργαζόμενους, επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο με έγγραφο από την Εργάνη, είτε με βεβαίωση κυκλοφορίας από επιχείρηση.

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε:

-Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

-Μόνο με αρνητικό τεστ έως και 72 ωρών, θα γίνεται η είσοδος σε όλες τις πύλες της χώρες. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν ισχύουν τα όσα είπε χθες για τεστ 48 ωρών όσων εισέρχονται αεροπορικώς, καθώς σε νεότερη σύσκεψη αποφασίστηκαν οι 72 ώρες..

Σάμος και Καρδίτσα

-Και στις δύο περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από θεομηνίες θα  θα λειτουργούν τα καταστήματα λιανεμπορίου και χονδρεμπορίου που έχουν σχέση με επισκευές.
-Για την περιοχή της Σάμου δεν θα ισχύει το SMS για την κυκλοφορία των πολιτών, ενώ στην Καρδίτσα,  θα ισχύει το SMS, κανονικά.

Νεοσύλλεκτοι

Οι νεοσύλλεκτοι μπορούν να συνοδεύονται και από τους δύο γονείς, με φύλλο πορείας. Για την επιστροφή, οι γονείς θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από το κέντρο εκπαίδευσης.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός – Lockdown: “Τα αποτελέσματα του χθεσινού συνωστισμού θα τα δούμε σε 15 ημέρες”
Επόμενο άρθροΓεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει η αγορά τα Χριστούγεννα