ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Χτες 26/03/2020, μου απεστάλη με e-mail πρόσκληση για την 4η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. δια περιφοράςέχοντας μάλιστα στην ημερήσια διάταξη 54(!) θέματα και σήμερα το πρωί27/03/2020,καλούμαστε να ψηφίσουμε!

Μάλλον ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ έχουν υπερφυσικές ικανότητες και έχουν προετοιμαστεί με πλήρη γνώση και με πλήρη λεπτομέρεια γι’ αυτά τα 54 θέματα!

Εν μέσω πανδημίας, όταν ολόκληρη η χώρα μας βρίσκεται σε καραντίνα, όταν το 1/3 σχεδόν του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται σε καραντίνα, ο πρόεδρος και τα λοιπά στελέχη της ΔΕΥΑΚ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να αξιολογήσουν ποια από αυτά τα θέματα έχουν υπερεπείγοντα Χαρακτήρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ εφαρμόζουν παρόμοιες πρακτικές. Συστηματικά υποτιμάται ο ρόλος της αντιπολίτευσης και στα Δ.Σ. είναι περιορισμένη η πραγματοποίηση ουσιαστικού διαλόγου και παροχής διευκρινίσεων. Πως να γίνει αυτό άλλωστε όταν μόνο από τη Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζεται μια διαφορετική πολιτική πρόταση και στη διαχείριση του νερού;

Αυτή η αντιδημοκρατική – αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου  της ΔΕΥΑΚ είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής διαχείρισης και εμπορευματοποίησης του νερού , είναι η κορωνίδα της πολιτικής που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι παρατάξεις, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ.

Αλήθεια, η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. , η οποία όπως συνηθίζει υπερψηφίζει αυτά τα θέματα, έχει λάβει γνώση των εισηγήσεων;

Ας γνωρίζει, λοιπόν, ο κεφαλονίτικος λαός ποιους εξέλεξε να τον εκπροσωπούν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.

  • Καταγγέλλουμεαυτές τις πρακτικές.
  • Ζητάμε έστω και τώρα να αποσυρθούν όλα τα θέματα του σημερινού Δ.Σ. και ζητάμε να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ δια περιφοράς, έχοντας προς συζήτηση αποκλειστικά και μόνο θέματα των οποίων η έγκριση είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

 

Ληξούρι, 27 -03 – 2020

Βαγγέλης Β. Βαλλιάνος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ληξουρίου

με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ