ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στην ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΣΣΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ…..

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης  Ιουνίου 2020 συζητήθηκε  με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης η προβληματική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή της «Σκοτεινής – Λάσσης» Αργοστολίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ως η παράταξη που υπερασπίζεται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα και πρώτα και κύρια την υγεία των κατοίκων και το καθαρό περιβάλλον, ως όφειλε, απαίτησε τα ανάλογα μέτρα από την  Δημοτική Αρχή,  προκειμένου να αρθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα που εκτός των άλλων αποτελούν  έναν επιπλέον αρνητικό παράγοντα στις άσχημες υγειονομικές συνθήκες που ζούμε τελευταία με την Πανδημία, αλλά και για την δυσφήμηση του νησιού μας.

????????????????????????????????????

Συγκεκριμένα με βάση τους αλλεπάλληλους ελέγχους και αυτοψίες που έχουν κατά καιρούς διενεργηθεί             ( 2016, 2017, με πιο πρόσφατη την αυτοψία τον Δεκέμβριο του 2019) από τις αρμόδιες δημόσιες ελεγκτικές αρχές (Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Κεφαλληνίας – Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας),  διαπιστώθηκαν πληθώρα σοβαρότατων παραβάσεων που αφορούν την λειτουργία της εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού. Τέτοιες είναι  λ.χ. η μη έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την αύξηση της δυναμικότητας της εγκατάστασης, η υπέρβαση του ορίου τιμών των αιωρούμενων στερεών και των καθιζανόντων στερεών, η υπέρβαση του ορίου των τιμών των εντερόκοκκων και των τιμών του Escherichia coli, ο μη ορθός καθαρισμός των εσχαρισμάτων και η μη ορθή συλλογή τους, η μη επαρκής συντήρηση του εξοπλισμού της εγκατάστασης κ.α.. Επιπλέον διαπιστώθηκε η έλλειψη συστήματος ογκομέτρησης και καταγραφής των ποσοτήτων βοθρολυμάτων που εισέρχονται στην εγκατάσταση. Για τις παραπάνω παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας – πέραν των άλλων προστίμων που έχουν στο παρελθόν επανειλημμένως επιβληθεί στην ΔΕΥΑΚ, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιβλήθηκε επιπρόσθετα πρόσφατα (στις 20-5-2020) πρόστιμο ύψους 45.661 ευρώ!!!

Απέναντι στις παραπάνω καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης η Δημοτική Αρχή  σε πλήρη σύμπλευση και αγαστή συνεργασία με την  παράταξη Παρίση (Ν.Δ.)  και  Φόρτε (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), «χάραξαν» ως  κοινή γραμμή την συκοφαντία της Λαϊκής συσπείρωσης προβάλλοντας το κοινό τους «μότο» ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει να κλείσει το βιολογικό!!!

Είναι προφανές ότι με τη στάση τους αυτή επιδίωξαν να συγκαλύψουν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των Δημοτικών Αρχών και κυβερνήσεων  (προεξαρχόντων της προηγούμενης  Παρίσης- Ν.Δ και  της σημερινής Μιχαλάτος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Επιχειρηματίες) στην έλλειψη των απαραίτητων έργων αναβάθμισης και συντήρησης του βιολογικού καθαρισμού προκειμένου να μην ρυπαίνει το περιβάλλον. Τόσο ο ιδιαίτερος ζήλος του κ. Φόρτε να υπερασπιστεί την πλημμελή λειτουργία  του βιολογικού όχι απλά σαν μια εναγώνια προσπάθεια να του «πιστωθεί» ότι κάποτε συνέβαλλε και ο ίδιος να κατασκευαστεί, αλλά κυρίως για να υπερασπιστεί την Δημοτική Αρχή ως ένας από τους πιο άξιους συνδαιτυμόνες της, όσο και η «αφωνία» του κ. Παντελειού (ΣΥΡΙΖΑ), κάνουν φανερό ότι το «μπλοκ» της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης  είναι αρραγές και σε κάθε περίπτωση, βάρος των συμφερόντων του λαού.  Οι απειλές οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί περί «…χαρτογιακάδων του υπουργείου περιβάλλοντος …», οι λοιδορίες και η συκοφαντία «πήγε σύννεφο», μπροστά στην αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής Λάσσης, που τους απαγόρευσαν ακόμα και να πάρουν τον λόγο για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για το συγκεκριμένο θέμα.  Τελικά τα υπαρκτά προβλήματα στην λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού οι παρατάξεις Μιχαλάτου – Παρίση – Φόρτε  τα  υποβάθμισαν έως και τα εξαφάνισαν,  διαψεύδοντας ακόμη και τις αυτοψίες των ειδικών που τα διαπιστώνουν,  ισχυριζόμενοι  ότι όποιος τα αναδεικνύει και διεκδικεί την επίλυση τους,  είναι αντίθετος και βάλλει κατά της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού !!!

Η στάση των παραπάνω παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου δεν πρέπει να προξενεί εντύπωση αφού η Δημοτική αρχή και όλη η «αντιπολίτευση» των αστικών-επιχειρηματικών δυνάμεων, συμφωνούν στο χαράτσωμα του λαού εμβαθύνοντας την ανταποδοτική – επιχειρηματική λειτουργία όλων των δημοτικών-κοινωνικών υπηρεσιών και διαχειριζόμενοι τα σκουπίδια, τα λήμματα, το νερό κ.α. ως πανάκριβα εμπορεύματα, στο πνεύμα της πολιτικής της ΕΕ  και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που αξιοποιούν την λειψυδρία για να επιβάλουν δυσβάστακτες τιμές στο νερό της ύδρευσης και άρδευσης, που μετοχοποιούν τις  ζημιές της  ΔΕΥΑ Κεφαλονιάς φορτώνοντας στις πλάτες του λαού νέα χαράτσια, που αφήνουν τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑΚ διαχρονικά στο απυρόβλητο την ίδια ώρα που χαρατσώνουν τον λαό (οι οφειλές στην ΔΕΥΑΚ σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις ανέρχονται σε 7.000.000 ευρώ), που αφήνουν εκτεθειμένους στο θάνατο τους εργαζόμενους που τους απολύουν και τσακίζουν τις  εργασιακές σχέσεις τους, για να αυξήσουν το βαθμό εκμετάλλευσής τους κ.α.

Και όλα αυτά, προκειμένου να είναι «κερδοφόρες» αυτές  οι εταιρείες που στήνουν στο υπογάστριο του Δήμου, με στρατηγικό στόχο να αλαφραίνουν το κράτος από τα περιττά «κοινωνικά» έξοδα για να χρηματοδοτεί απρόσκοπτα την πλουτοκρατία.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα  να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο Δημοτικής Αρχής και της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης» συνολικά.  Στο ενιαίο τους «Μπλοκ» οι εργαζόμενοι που πλήττονται με κάθε τρόπο είναι ανάγκη τώρα να αντισταθούν, να οργανωθούν και  να βάλουν σε προτεραιότητα την διεκδίκηση των δικών τους σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

4 Ιουνίου 2020.                             

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠώς θα γίνουν δειγματοληπτικά τεστ στις πτήσεις για να μην “ξεφύγουν” κρούσματα
Επόμενο άρθροΓερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ αγαπήθηκε γιατί ήταν το μόνο κόμμα της εποχής του που πίστεψε στον Έλληνα πολίτη – Ούτε η ΝΔ το έχει πετύχει αυτό ούτε το ΣΥΡΙΖΑ