Όπως δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Παντελειός, σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αργοστολίου:
«Από δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Σταύρος Σπαθής έχει υποβάλει από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. Χωρίς καμία ενημέρωση στα μέλη του Δ.Σ., αυτή η αιφνίδια κίνηση αποκαλύπτει σοβαρά προβλήματα συνεργασίας και έλλειψη εμπιστοσύνης στην διοίκηση της επιχείρησης.»
Στη συνέχεια, στο ίδιο κείμενο ο κ. Παντελειός επισημαίνει:
-
Οικονομική διαφάνεια: Ζητά να μάθει το ύψος των ανείσπρακτων οφειλών και των υποχρεώσεων προς τρίτους, ώστε να διαπιστωθεί η πραγματική οικονομική κατάσταση που κληροδοτείται.
-
Έλεγχος πεπραγμένων: Ρωτά αν θα γίνει έλεγχος στην απερχόμενη διοίκηση για να διασφαλιστεί η νομιμότητα και η διαφάνεια.
-
Τεχνικά προβλήματα: Τονίζει ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στην υδροδότηση και στην επεξεργασία λυμάτων, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.
-
Συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις: Αναρωτιέται ποιες συμβάσεις έχουν ήδη ανατεθεί ή πρόκειται να ανατεθούν χωρίς διαγωνισμό.
-
Βιωσιμότητα vs. πολιτικές σκοπιμότητες: Ερωτά αν ο στόχος της νέας διοίκησης θα είναι η λειτουργική και οικονομική βιωσιμότητα της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. ή αν θα χρησιμοποιηθεί για «τακτοποίηση πολιτικών υποχρεώσεων».
Καταλήγοντας, ο κ. Παντελειός υπογραμμίζει ότι η άμεση απάντηση του Δημάρχου είναι απαραίτητη προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των δημοτών και να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.
Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση Παντελειού:
Κύριε Δήμαρχε,
Από δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Σταύρος Σπαθής έχει υποβάλει από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.
Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης -και σε περίπτωση που επιβεβαιώνεται η ως άνω παραίτηση- οφείλω να διατυπώσω την απογοήτευσή μου για την έλλειψη σχετικής ενημέρωσης προς τα μέλη του Δ.Σ., η οποία καταδεικνύει την έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας και εμπιστοσύνης.
Πέραν τούτου, γεννώνται εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την οικονομική κυρίως κατάσταση στην οποία αφήνει την επιχείρηση ο παραιτηθείς πρόεδρος:
- Έχετε γνώση της οικονομικής κατάστασης της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.; Σε τι ύψος φτάνουν σήμερα οι ανείσπρακτες οφειλές και σε τι ύψος οι οφειλές προς τρίτους; Έχετε σκοπό να ζητήσετε έλεγχο των πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης;
- Έχετε γνώση των τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η επιχείρηση τόσο στην υδροδότηση όσο και την επεξεργασία λυμάτων;
- Έχετε γνώση των συμβάσεων που έχουν ανατεθεί ή πρόκειται να ανατεθούν το επόμενο διάστημα με απευθείας αναθέσεις;
- Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα ανωτέρω, έχετε σκοπό να διασφαλίσετε -μέσω της νέας διοίκησης- την λειτουργία και βιωσιμότητα της επιχείρησης, ή θα τη χρησιμοποιήσετε για τακτοποίηση πολιτικών υποχρεώσεων;
Αλέξανδρος Παντελειός
Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου
Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ



