Το 2020 η Καθαρά Δευτέρα δεν είχε μέτρα, ζούσαμε ακόμη στην «παγωμάρα» πως είχε βρεθεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Ένα χρόνο μετά είμαστε ακόμη σε lockdown, το οποίο μάλλον θα παραταθεί για άλλες δυο εβδομάδες και φέτος ο χαρταετός θα πετάξει… κοντά στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Υποδομών: Μερική ανάκληση απόφασης για φυσικά πρόσωπα-πληγέντες του ΙΑΝΟΥ-Η νέα απόφαση (έγγραφο)

Παρασκευή σήμερα (12.03.2021) και συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών. Το να υπάρξουν νέα μέτρα δεν μπορεί και να αποκλειστεί. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξει άρση των όσων ισχύουν έως σήμερα. Μοιραία, η Καθαρά Δευτέρα θα γίνει με μέτρα, αποστάσεις, μάσκες και ο χαρταετός θα πετάξει είτε κοντά στο σπίτι, είτε στα δυο χιλιόμετρα από εκεί ή αν έχει αντοχές για ποδήλατο ή βάδην, πάει και πιο μακριά.

Τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα θα είναι «αυστηρή τήρηση των όσων ισχύουν». Και χαρταετός μέσα στο δήμο μας. Ή στα δυο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι αν θέλουμε να μετακινηθούμε με αυτοκίνητο.

Κι αν κάποιος θέλει να πάει να πετάξει τον χαρταετό πιο μακριά; Θα πρέπει να πάει με τα πόδια, αφού δεν υπάρχει χιλιομετρικός «κόφτης» για κίνηση με τα πόδια.

Άρα: Καθαρά Δευτέρα σε lockdown, sms 6 στο 13033 για χαρταετό είτε κοντά στο σπίτι, είτε στα δυο χιλιόμετρα απ’ αυτό με αυτοκίνητο, είτε… μαραθώνιος με τα πόδια.

Αυτά αναμένεται να πει ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα: συστάσεις για προσοχή, για εφαρμογή των μέτρων, για χαρταετό σε σημείο κοντά στο σπίτι και όχι συνωστισμούς. Αναμένεται να ανακοινώσει επίσης την παράταση του lockdown ίσως και για δυο εβδομάδες, όπως ζητούν οι ειδικοί αλλά και το ποιες περιοχές θα μπουν σε «βαθύ κόκκινο».

Όσον αφορά στην Καθαρά Δευτέρα το μεγαλύτερο ζητούμενο είναι να μην υπάρξει συνωστισμός. Και ο καιρός αλλά και η Καθαρά Δευτέρα «σημαίνουν» έξοδος και ύπαιθρος, ο χαρταετός είναι παράδοση αλλά αν όλα αυτά γίνουν με αποστάσεις, δεν υπάρξει ζήτημα.

Το είπε άλλωστε και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο iatropedia.gr: «Εκείνο που πρέπει να έχουμε στη σκέψη μας διαρκώς, είναι ότι οι δραστηριότητες υπαίθρου, εφόσον δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν επιβαρύνουν την πανδημία. Αλλά μόνο όταν δεν υπάρχει συνωστισμός. Βοηθούν τους ανθρώπους να αντέξουν τη διάρκεια των μέτρων μέσω της ψυχικής ανάτασης που προσφέρουν».

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθρο«Ταφόπλακα» από Μπόρις Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Είμαστε οι νόμιμοι ιδιοκτήτες»
Επόμενο άρθροΥπουργείο Υποδομών: Μερική ανάκληση απόφασης για φυσικά πρόσωπα-πληγέντες του ΙΑΝΟΥ-Η νέα απόφαση (έγγραφο)