«Κάτι μεγάλο γεννιέται στο Πυργί» – Η κίνηση που αλλάζει το χωριό και συγκινεί τους κατοίκους (εικόνες+βίντεο)

ΠΥΡΓΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – Μια επένδυση με έντονο συναισθηματικό φορτίο αλλά και αναπτυξιακή προοπτική φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα στο χωριό Πυργί, καθώς ξεκίνησε η ανέγερση ενός σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει κατάστημα εστίασης-καφέ και κατοικίες.

Πίσω από την πρωτοβουλία βρίσκεται ο Πυργισιανός οδοντίατρος Γεράσιμος Π. Μπενετάτος, ο οποίος προχωρά στην υλοποίηση του έργου εις μνήμην της μητέρας του, Μαρίας Μουρίκη-Μπενετάτου, που υπηρέτησε ως δασκάλα στο χωριό για 37 χρόνια.


📍 Μια θεμελίωση που έγινε… γιορτή

Η έναρξη των εργασιών συνοδεύτηκε από μια αυθεντικά τοπική εκδήλωση, με έντονο το στοιχείο της παράδοσης και της κοινότητας.

Η θεμελίωση πραγματοποιήθηκε παρουσία κατοίκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο γνωστό στέκι του χωριού, το
Καφενείο της Ειρήνης,
όπου στήθηκε ένα μικρό γλέντι με:

  • γίδα βραστή σούπα
  • ψητά αρνιά
  • και το παραδοσιακό έθιμο του κόκορα που σφάχτηκε στα θεμέλια του κτιρίου

Η συμμετοχή των χωριανών ανέδειξε τον κοινωνικό χαρακτήρα της επένδυσης, που ξεπερνά την απλή οικοδομική δραστηριότητα.


🏡 Ανάπτυξη με ρίζες στην παράδοση

Το νέο κτίριο αναμένεται να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για το Πυργί, συνδυάζοντας:

  • σύγχρονες υποδομές εστίασης
  • δυνατότητες φιλοξενίας
  • και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

Παράλληλα, η επιλογή να αφιερωθεί το έργο στη μνήμη μιας δασκάλας που υπηρέτησε το χωριό για δεκαετίες, προσδίδει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: τη σύνδεση της ανάπτυξης με την προσφορά στην κοινωνία.


👤 Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το έργο

Ο Γεράσιμος Π. Μπενετάτος, γεννήθηκε και τελείωσε το δημοτικό στο Πυργί και δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της οδοντιατρικής στην Πάτρα .Παρά την επαγγελματική του πορεία εκτός χωριού, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο καταγωγής του, κάτι που αποτυπώνεται και στην παρούσα επένδυση.