Συνεχίστηκαν σήμερα οι επαφές του Δημάρχου Ληξουρίου στην Αθήνα.
Με τη συνοδεία και συμπαράσταση του βουλευτή του Νομού Καππάτου το πρωί συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Πέτσα.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:
α) Η πορεία χρηματοδότησης των αιτημάτων του Δήμου Ληξουρίου για τις αποκαταστάσεις των ζημιών από τον Ιανό.
β)Αίτημα χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του Δημαρχείου Ληξουρίου.
γ)Η αξιολόγηση των προτάσεων που έχει καταθέσει ο Δήμος Ληξουρίου στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
δ)Η νομοθετική ρύθμιση για τη διάσπαση των νομικών προσώπων.
ε)Η οικονομική ενίσχυση του Δήμου λόγω απώλειας εσόδων εξαιτίας της πανδημίας.
Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα και σύντομα θα υπάρξει νέα χρηματοδότηση του Δήμου τόσο για την αντικατάσταση του αυτόματου συστήματος ΑμεΑ στην παραλία των Λεπέδων όσο και για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας από τον Ιανό αλλά και του Δημαρχείου Ληξουρίου.
Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και το πλαφόν χρηματοδότησης που θα μπει ανά Δήμο καθώς και οι προτεραιότητες.
Αναλόγως με την πορεία της πανδημίας θα υπάρξει νέα οικονομική ενίσχυση των Δήμων λόγω covid.
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής οπου συναντήθηκαν με τον Υπουργό κ.Πλακιωτάκη και την Γεν.Γραμματέα κ.Καλογήρου.
Ο Δήμαρχος κατέθεσε αίτημα στον Υπουργό για χρηματοδότηση του καθαρισμού του βυθού και της εκβάθυνσης στο λιμάνι Ληξουρίου λόγω των φερτών υλικών από τις πλημμύρες του Ιανού κάτι που ο Υπουργός το είδε θετικά.
Παράλληλα ο Δήμαρχος κατέθεσε αίτημα στη Γεν.Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής για χρηματοδότηση από το Υπουργείο της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στην παραλία των Πετανών , αίτημα που έγινε δεκτό.
Παράλληλα αναμένεται το επόμενο δεκαπενθήμερο η πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για έργα αφαλάτωσης στα νησιά προκειμένου να υποβάλλει πρόταση ένταξης ο Δήμος μας για το εργοστάσιο αφαλάτωσης.
Τέλος έγινε ενημέρωση για το θέμα του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου που βρίσκεται σε διαδικασία αποφάσεων από τις αρμόδιες επιτροπές και οριστικοποίησης των νέων οργανικών θέσεων που θα απαιτηθούν για τη στελέχωσή του.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Συνεχίστηκαν σήμερα οι επαφές του Δημάρχου Ληξουρίου στην Αθήνα.Με τη συνοδεία και συμπαράσταση του βουλευτή του Νομού…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Ληξουρίου στις Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Προηγούμενο άρθροΠόσο ακριβαίνουν τα ταξίδια των Βρετανών σε Ελλάδα λόγω των τεστ
Επόμενο άρθροΠαράσταση διαμαρτυρίας για τους Έλληνες ναυτικούς (ανάμεσά τους ο Κεφαλονίτης Γ. Αγγελάτος) που βρίσκονται σε “ομηρία” στην Κίνα-Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας